Haberler

Hatay Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Hatay Koordinasyon Kurulu 2014 Yılı 2. dönem Koordinasyon Kurulu toplantısı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, başkanlığında yapıldı.

Hatay Koordinasyon Kurulu 2014 Yılı 2. dönem Koordinasyon Kurulu toplantısı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, başkanlığında yapıldı.

Vali Lekesiz, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) binasında gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada ve bölgede yaşanılan gelişmeler ışığında ilin mevcut yerel dinamiklerinin ekonomik kalkınma ve bölgesel gelişme süreci açısından ortaya koyacakları performans ve yapacakları katkıların son derece büyük önem taşıdığını belirtti.

Yerel ekonomilerin günümüzde artık küresel ekonomide bir güç merkezi olarak yer almakta olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

"Dünya genelinde var olan yerel ekonomiler arasındaki rekabet, gelişen strateji ve politikalar ile bölgesel ekonomilerin gelişme performansını belirlediğini görüyoruz. Bu noktadan bakıldığında ilimizin bölgesi içerisindeki rekabet gücü ülkemizin kalkınmasına verdiği katkı ve ilin halkının zenginleşerek daha güçlü bir geleceğe ulaşması konusunda önemli bir dayanak oluşturmaktadır. İlimiz kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması, büyüme hedeflerine ulaşma konusunda sürdürülebilirliğinin sağlanılması ve rekabet edebilme gücünün artırılarak kalıcı bir hale getirilmesi de şüphesiz büyük bir öneme sahiptir. Bölgesel kalkınma vizyonumuz oluşturulan kalkınma stratejisi ve bu stratejide belirlenen ana esasların adım adım uygulanmasından başlayarak hayata geçirilmesiyle ilimizin üretim, ihracat ve turizm konularında elde ettiği başarılar ve binlerce yıldır sahip olduğumuz hoşgörü ve kardeşlik iklimiyle eşsiz medeniyet birikimi neticesinde vatandaşlarımızında desteğini alarak her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize olan inancımı bir kez daha belirtmek isterim"

Lekesiz, her anlamda kalkınmayı gerçekleştirmek için sadece üstlerine düşeni değil, fazlasını yapmanın gayreti içinde olunması, sorumlulukların bilinciyle, birlik ve beraberlik içerisinde ilin her anlamda daha iyiye, daha güzele taşımak için tüm dinamiklerle aynı hedefe doğru ilerlemesi gerektiğini kaydetti.

İl genelinde bin 162 proje üzerinde çalışıldığını ve bu projelerin toplma bedelinin 3 milyar 336 milyon lira olduğunu belirten Lekesiz, yapılan yatırımları şöyle sıraladı:

"Yatırım programında bulunan bin 162 projenin 369'u genel ve katma bütçeli kuruluş, 793'i ise İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği projesi olmuştur. Üzerinde çalışılan bin 162 projenin 833'ü tamamlanarak hizmete alınmış, 238'i halen devam etmekte, 56'sı ihale aşamasında, 5'ı proje aşamasında ve 1'i ise sözleşme aşamasındadır. 29 projeye de çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır. Temel 7 sektörde gerçekleştirilmekte olan ilimiz yatırımlarına, 2014 yılı ödenek miktarlarına göre baktığımızda, en çok ödeneğin yüzde 32'lik payla eğitim sektöründe olduğu ve bu sektörü yüzde 21'lik payla diğer kamu hizmetleri sektörünün izlediği görülmüştür. Bu sektörleri yüzde 17'şer pay ile sağlık ve tarım sektörü, yüzde 6'lık pay ile kültür ve turizm sektörü, yüzde 4'lük pay ile enerji sektörü takip etmiştir"

Lekesiz, 2014 yılı 1. döneminde bakanlıklar, yatırımcı bölge ve il kuruluşlarınca İlde toplam 369 proje üzerinde çalışıldığını ve bu projeler için toplam 146 milyon 786 bin Türk Lirası harcama yapıdığını söyledi.

Toplantıda kurum ve kuruluşların müdürleri de, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title