Haberler

Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı

İşverenlerle iş gücünün bir araya geldiği 10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (HİKAF) İskenderun'da açıldı.

Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen fuarın açılında yaptığı konuşmada, en büyük sorunlardan birinin işsizlik olduğunu söyledi.

Meslek liselerinin sayılarını artırmak gerektiğini belirten Ata, bu tür fuarların işverenlerle iş gücünün bir araya getirilmesi adına önemli olduğunu söyledi.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya da Türkiye'nin birçok konuda olduğu gibi istihdam konusunda da büyük mesafeler kat ettiğini belirtti.

Ekonomik krizin yaşandığı 2007 yılında dünyanın tüm ülkelerinde ve Avrupa Birliği'nde iş gücüne katılım ve istihdam oranlarında düşüş olduğunu ifade eden Uzunkaya, aynı dönemde Türkiye'de istihdam oranının arttığını dile getirdi.

Türkiye'nin günümüzde de istihdam oranını arttıran ülkelerden olduğunu belirten Uzunkaya, şöyle konuştu:

"Her yıl çalışma çağına 854 binin üzerinde yeni bir nüfus ilave edilen bir ülkede elbette bu büyümenin ve en büyük zenginlik olarak gördüğümüz bu genç nüfusla iş eşleştirmesi büyük önem arz etmektedir. Elbette bu millet Milli İstihdam Seferberliği içinde her şeyi yapacaktır ve yapmaya devam edecektir. Mesele ülkesi, vatanı, bağımsızlığı, özgürlüğü olunca canını veren bu milletin elbette bu seferberlik için artı istihdamı gerçekleştirmekte tereddüt etmeyeceği ortadadır."

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise teknoloji odaklı bir üniversite olduklarını aktararak eğitim, öğretim ve araştırma ekosistemini kurmaya çalıştıklarını ve bunun da yavaş yavaş adımlarını attıklarını bildirdi.

Öğrencileri de bu üç seçenekli kulvarda yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Dereli, şunları kaydetti:

"Birincisi biz öğrencilere bir giriş sınavı yapıyoruz. Bu ÖSYM'nin sınavını beğenmediğimiz için değil. Yeni gelen öğrencilere teknoloji okur yazarlığını sınavı yapıyoruz. Çıkışta da aynı sınavı yapacağız ve yeteneklerinin nasıl geliştiğini izleyeceğiz. Bizim üniversitemizden mezun olan her öğrenci teknoloji okur yazarı olduğu kadar teknoloji geliştiricisi olarak ikinci diplomasını alacak. Mezun olan bütün öğrencilerimiz sanatkar ve sanatçı olacak."

Konuşmalarının ardından fuarın açılışı yapıldı ve şirketlerin stantları gezildi.

Kaynak: AA / Güncel

İskenderun Erdal Ata Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title