Haberler

Hatay'ın Anavatana Katılmasının Yıl Dönümü

Cumhurbaşkanı Gül: "Atatürk'ün üzerinde hassasiyetle durduğu Hatay sorununun barışçı yollarla çözülmesi, siyasi ve diplomatik bir başarı olarak ülkemizin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmiştir" "Barış, kardeşlik, hoşgörü ve medeniyet kenti Hatay'ın, sahip olduğu değerler ve zenginlikleriyle geleceğe.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay sorununun barışçı yollarla çözülmesinin, siyasi ve diplomatik bir başarı olarak Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunu güçlendirdiğine işaret ederek, "Barış, kardeşlik, hoşgörü ve medeniyet kenti Hatay'ın, sahip olduğu değerler ve zenginlikleriyle geleceğe güvenle ilerleyeceğine inancım tamdır" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Hatay'ın anavatana katılmasının yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli mücadelenin zaferle neticelenmesi ve cumhuriyetin ilanının ardından, Türkiye'nin önünde yeni bir dönem başladığını belirtti.

Bir taraftan Türkiye'nin kalkınması ve medeni dünyada hak ettiği yeri alması için Büyük Atatürk'ün önderliğinde önemli hamleler gerçekleştirilirken, diğer taraftan da "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" şiarı çerçevesinde şekillenen bir dış politika anlayışının benimsendiğini kaydeden Gül, "Barışçı ve çok yönlü dış politika anlayışı çerçevesinde komşularla, uzak-yakın ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesine ve sorunların diplomatik yollarla çözüme kavuşturulmasına önem verilmiş, bu yaklaşım ülkemize ciddi kazanımlar sağlamıştır" ifadesini kullandı.

Hatay'ın Anavatan'a katılmasının da bu süreçte tavizsiz bir şekilde, kararlılıkla uygulanan akılcı politikalar sayesinde olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, mesajına şöyle devam etti:

"Atatürk'ün üzerinde hassasiyetle durduğu Hatay sorununun barışçı yollarla çözülmesi, siyasi ve diplomatik bir başarı olarak ülkemizin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmiştir.

Bağımsız Hatay Parlamentosu aldığı anavatana katılma kararıyla, Hataylıların özlemi doğrultusunda güçlü bir irade sergilemiştir. Anavatan Türkiye ile kucaklaşma ve bütünleşmeyi sağlayan bu tarihi adım, milli birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırmıştır. Barış, kardeşlik, hoşgörü ve medeniyet kenti Hatay'ın, sahip olduğu değerler ve zenginlikleriyle geleceğe güvenle ilerleyeceğine inancım tamdır.

Hataylı vatandaşlarımızı bu milli günümüzde yürekten tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen başta olmak üzere, bu amaç uğrunda çaba harcayan herkesi saygı ve minnetle anıyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title