Haberler

Hatay'ın Anavatana Katılışının 77. Yıl Dönümü

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Tarihte eşine az rastlanır bir vatanperverlik ve aziz milletine duyduğu sadakat ile bağımsızlık yolunda birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunu gösteren Hatay halkı, 77 yıl önce kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırarak tarihsel geçmişi, kültürel yapısı ve ulusal kimliğiyle bir Türk yurdu olduğunu ortaya koymuştur.

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Tarihte eşine az rastlanır bir vatanperverlik ve aziz milletine duyduğu sadakat ile bağımsızlık yolunda birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunu gösteren Hatay halkı, 77 yıl önce kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırarak tarihsel geçmişi, kültürel yapısı ve ulusal kimliğiyle bir Türk yurdu olduğunu ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Topaca, Hatay'ın anavatana katılışının 77. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, kentin insanlık tarihinin başladığı ilk andan itibaren sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, iklimi, önemli bir ticaret merkezi olması ve bir hoşgörü mozaiğini andıran kültür çeşitliliğiyle her zaman cazibe merkezi olmayı başardığını kaydetti.

Vali Topaca, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihte eşine az rastlanır bir vatanperverlik ve aziz milletine duyduğu sadakat ile bağımsızlık yolunda birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunu gösteren Hatay halkı, 77 yıl önce kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırarak tarihsel geçmişi, kültürel yapısı ve ulusal kimliğiyle bir Türk yurdu olduğunu ortaya koymuştur. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlı tutumu ve üstün diplomatik yeteneği sayesinde anavatana katılan '40 asırlık Türk yurdu' tüm insanlığın örnek alması gereken karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ikliminden aldığı güçle daha müreffeh bir geleceği kararlılıkla inşa etmeye devam etmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Topaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title