Haberler

Hatay Gönüllüler Korosu, Burdur'da Konser Verdi

Hatay Folklor Derneği Gönüllüler Korosu, Yeşilova ilçesinde konser verdi.

Hatay Folklor Derneği Gönüllüler Korosu, Yeşilova ilçesinde konser verdi.

Belediyenin sosyal tesislerinde, Yeşilova Hürriyet İlkokulu Okul Aile Birliği'nin eğitime katkı sağlamak amacıyla düzenlediği konserde koro, sevilen türküleri seslendirdi.

Okul Aile Birliği Başkanı Murat Fidancı, konser için satılan biletlerle eğitime katkı sağlamanın yanında müziğin evrenselliğini tüm vatandaşlarla paylaşmak, birlikte dayanışma içerisinde olmayı hedeflediklerini söyledi.

Hatay Folklor Derneği Başkanı ve Türk Halk Müziği Korosu Şefi Ali Öztürk ise dernek olarak yıllardır Türk Halk Müziği kültürünü yaşatarak gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını anlattı.

Tüm yörelerin halk müziklerini seslendirdiklerini belirten Öztürk, "Türk Halk Müziğini bir bütün olarak görüyoruz. Halk müziklerimiz sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde söyleniyor. Bizim için hepsi bir bütündür. Kültürümüz nerede varsa biz oradayız. Bütün türkülerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Yeşilova Hürriyet Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title