Haberler

Hatay Darbeye Karşı Tek Yürek Oldu

15 Temmuz'daki darbe girişiminin 11'inci gününde Hatay'daki demokrasi nöbeti tam bir şölene dönüştüdü.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin 11'inci gününde Hatay'daki demokrasi nöbeti tam bir şölene dönüştüdü. Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile 15 ilçe belediyesinin ortaklaşa düzenlediği 'Milli birlik ve kardeşlik buluşmasına' yaklaşık 15 bin Hataylı katıldı.

Hatay Valiliği ile Hatay Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 15 ilçe belediyesi, siyasi parti il başkanlıklarının katılımıyla gerçekleştirilen 'Milli birlik ve kardeşlik buluşması' Antakya Cumhuriyet (ANIT) Alanında düzenlendi.

Düzenlenen buluşmaya katılan Hatay'ın her renginden yaklaşık 15 bin Hataylı ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajları verdi. Mitinge katılanlar Hatay'da var olan barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının varlığına dikkat çekerek, bu ortamı kimsenin bozamayacağı vurgulandı. Selamlamanın ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ile Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal birer konuşma yaptı.

VALİ TOPACA OHAL HAKLARI MİLLETİN YARARINA OLACAK

Son olarak halka hitap eden Hatay Valisi Ercan Topaca, OHAL nedeniyle kendisine verilen hakların milletin korkması için değil, halkın arasındaki paralel yapı üyelerinin ayıklanması için kullanılacağını söyledi. Vali Ercan Topaca açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras'ın gece saat 10.00 saatlerinde kendisini arayarak, darbe girişimini tanımadığını, Cumhurbaşkanı ve Hatay Valisi'nin emrinde olduğunu söylediğini, bu durumun ardından Hatay'daki kontrolü kısa sürede sağladıklarını belirtti. Vali Ercan Topaca, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras'a teşekkür etti. Vali Ercan Topaca ardından artık vatandaşların işine, asker ve polisin de asli görevine dönmesi gerektiğini belirterek, vatandaşları sağduyuya davet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Topaca Turgay Aras Antakya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title