Haberler

Hatay'dan 'YAPABİLİRSİN' Sesleri Yankılandı

Güncelleme:

Kadınlar günü dolayısıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi ve KAGİD katkılarıyla gazeteci ve aynı zamanda belgesel yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu'nun ''Yapabilirsin'' isimli belgeselinin Anadolu Galası ilk olarak Hatay'da gerçekleştirildi.

Hatay'dan Türkiye'ye "Yapabilirsin" demek için 6 Mart Pazartesi günü saat 16.00'da Meclis Kültür Salonu'nda Hatay halkının beğenisine sunulan filmin galasına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş'ın yanı sıra Hatay KAGİD Başkanı Rana Atalay, Tuluhan Tekelioğlu, Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, İşkur İl Müdürü Ziya Yüksel, Belgin Ünal, Dilek Karadeniz, Işık Narin, Yasemin Mıstıkoğlu, belgesel oyuncuları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Hayattaki tüm engellere ve 'Sen Yapamazsın' ön yargılarına rağmen kendilerine güvenerek ve inanarak başarabilen kadınların düşüncelerinin ve hayat hikâyelerinin yer aldığı belgesel, birçok kadına umut ışığı oldu. Başarının önünde hiçbir engelin duramayacağını ve yapılması gereken tek şeyin kendine güvenmek ve inanmakla başladığını konu alan belgesel, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

"BU FİLM TÜRKİYE'DE KADINLARIN DİLİNİ VE YAPABİLECEĞİ GÜCÜ ANLATARAK YAPABİLİRSİN DİYEBİLECEĞİ BİR FİLMDİR"

Hatay birlik, beraberlik ve hoşgörünün olduğu özel bir şehir diye sözlerine başlayan Tekelioğlu, '' Yapabilirsin isimli belgeselinin ilk galasını İstanbul'da gerçekleştirdik. İlk halk gösterimini Hatay'da başlatalım dedik. Ve ilk kez de halkla Hatay'da buluştuk. Ben Hatay'a âşık biriyim. Şuan acılar yaşıyor olsanız da Hatay umudun olduğu bir şehir. Hatay'ın medeniyetler kenti olması ve insanların birbirine olan saygısını gördüğüm için gösteriyi burada gerçekleştirmek istedim. Ayrıca bu film sadece kadın filmi değildir. Bu toplumu kadın ve erkek el ele vererek yüceltecektir. Ve bu film Türkiye'de kadınların dilini ve yapabileceği gücü anlatarak yapabilirsin diyebileceği bir filmdir. Burada kadın katılımcıların dışında erkeklerin de yer alması beni oldukça mutlu etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın da bizlerle olması çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.

"KADINLAR OLMASA NE KURTULUŞ SAVAŞI KAZANILIRDI NE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEĞERLERİ BU GÜNE TAŞINIRDI NE DE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN BU SEVİYEDE SEVİLMESİ MÜMKÜN OLABİLİRDİ"

Bu önemli organizasyonun Hatay'da gerçekleştirilmiş olmasından dolayı oldukça gurur duyduğunu dile getiren Başkan Savaş, "Bu film gösterisi Hatay'da yapılan en güzel ve en hayırlı işlerden bir tanesidir. İşlerimizi yaparken kadın ve erkek diye ayırmadan insani yönden bakmamız gerekir. Erkeği yetiştiren veya ona en çok yardımcı olan kişi annesi, eşi veya kızıdır. Bu nedenden dolayı evlatlarımızı yetiştirirken kız veya erkek eşit bir şekilde yetiştirmemiz gerekir. Kadınlar olmasa ne Kurtuluş Savaşı kazanılırdı ne Türkiye Cumhuriyeti değerleri bu güne taşınabilirdi ne de Mustafa Kemal Atatürk'ün bu seviyede sevilmesi mümkün olabilirdi. Bu film sadece kadınlara ya da imkânı az olan insanlara değil tüm insanlara destek için yapılmış bir filmdir. Burada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum"dedi.

Tuluhan Tekelioğlu'nu Hatay'da ağırlamaktan oldukça mutlu olduklarını ifade eden Prof. Dr. Nazan Savaş, sadece kadınlara değil tüm insanlığa seslenen belgeselin yapımcısı gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'na teşekkür etti.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuluhan Tekelioğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title