Haberler

Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yaklaşan yaz ayları öncesi herhangi bir su sıkıntısının yaşanmaması için 21 içme suyu sondaj kuyusu açma işine başladığını bildirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yaklaşan yaz ayları öncesi herhangi bir su sıkıntısının yaşanmaması için 21 içme suyu sondaj kuyusu açma işine başladığını bildirdi.

HATSU, kurumun imkanları ölçüsünde çalışmalarını sürdüreceğini, kuyuların tamamının açılmasıyla ilçelerde su sıkıntısının yaşanmaması için büyük önlemler alınacağını belirtti.

Kuyu açma çalışmalarının 1 ay içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

Yaşlılar Haftası

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "18-24 Mart Yaşlılar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş, yaşlıların, geçmişin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımayı sağlayan hayatın en kıymetli değerleri olduğunu belirtti.

Yaşlıların, genç kuşaklara ışık tutan hazineler olduğunu ifade eden Savaş, şunları kaydetti:

"Baş tacımız olan yaşlılarımızın yaşam sevinçlerini kaybetmeden, sevdikleriyle bir arada sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürdürmeleri en büyük arzumuzdur. Unutmamalıyız ki kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak hepimizin öncelikli görevleri arasındadır. Millet olarak inançlarımız, adetlerimiz ve geleneklerimiz gereğince yaşlılarımızı başımızın tacı olarak gördük. Bundan sonra da bu ulvi değerlerimizi yitirmeden hep taze olarak yaşatmayı ve gelecek nesillere miras bırakmayı azimle ve kararlılıkla sürdüreceğiz."

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kapsamında "Tarihin Dansı Gösterisi" adlı bir etkinlik gerçekleştirecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İskenderun Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuar'ında 20 Mart'ta yapılacak etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Yerel Haberler

title