Haberler

Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Habib i Neccar camii çevre ve meydan düzenlemesi restorasyon çalışmalarını inceledi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Habib-i Neccar camii çevre ve meydan düzenlemesi restorasyon çalışmalarını inceledi.

Vali Lekesiz, incelemelerde, Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve diğer ilgilerden devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İncelmelerin ardından bir değerlendirme yapan Lekesiz, Hatay'ın derin bir tarihe ve zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu, bu mirasın korunmasında herkese görevler düştüğünü bildirdi.

Lekesiz, restorasyonla birlikte söz konusu alana ve alanda bulunan tarihi binalara doğru fonksiyonlar yüklenilerek hem tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkılmasının hem de ilin turizm açısından daha da gelişmesinin sağlanacağını kaydetti.

Akdeniz ülkeleri mutfak günleri toplantısı

Hatay valiliği öncülüğünde TÜBİTAK desteğiyle "Hatay İl Yenilik Platformu" projesi kapsamında düzenlenen "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri" hazırlık çalışmaları toplantısı Vali Lekesiz başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Proje Koordinatörü Funda Hüzmeli, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin katıldı.

Vali Lekesiz, toplantıda yaptığı değerlendirmede, 03-06 Eylülde gerçekleştirilecek olan 'Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri' etkinliğinin, ilimizin mutfağının tanıtımına, ilimiz turizminin gelişmesine katkı sağlayacağı gibi Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlayacağını kaydetti.

Valilik personeli Taciroğlu'na veda ziyareti

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı'na tayini çıkan Hatay Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü personeli Mustafa Taciroğlu, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e veda ziyaretinde bulundu.

Vali Lekesiz, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Taciroğlu'nun görev süresi içerisinde her anlamda örnek bir memur olduğunu ve burada gösterdiği başarıyı bundan sonraki meslek hayatında da göstereceğine inandıklarını belirtti.

Taciroğlu da, Hatay'da görev yaptığı süre boyunca öğrendiği tecrübeleri bundan sonraki meslek hayatında da kendisine yol göstereceğini aktardı.

Vali Lekesiz, ziyaretin anısına Taciroğlu'na bir de hediye verdi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title