Haberler

Hatay'daki Orman Yangını

Samandağ ilçesinde ormanlık alanda 8 noktada çıkan, söndürme çalışmaları devam eden yangında ilk belirlemelere göre 150-200 hektar alan zarar gördü.

Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, ilçeye bağlı Yaylıca beldesi mevkisi Seldiren köyü ormanlık alanında 8 noktada çıkan, rüzgarın etkisiyle şiddetini artıran yangını ekiplerin gayretle mücadele ederek söndürmeye çalıştığını belirtti.

Yangında ilk belirlemelere göre 150-200 hektar alanın zarar gördüğünü ifade eden Harbi, söndürme çalışmalarına 3 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı ile çok sayıda arazöz, iş makinesi, 200'ün üzerinde orman işçisi ve 250 köylünün katıldığını söyledi.

Yangına Hatay'ın yanı sıra Kahramanmaraş, Mersin, Adana, Osmaniye, Kilis, Gaziantep'ten gelen ekiplerin müdahale ettiğini bildiren Harbi, Kahramanmaraş'tan yeni bir destek ekibi daha istendiğini belirtti.

Birbirinden uzak 8 noktadaki yangınların kasten çıkarıldığı bilgisine ulaştıklarını, konuyla ilgili incelemelerin devam ettiğini ifade eden Harbi, şöyle konuştu:

"Yangının nedeniyle ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Olay açığa çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız. Bu rüzgarda yangın doğal afet şeklini aldı. Üç yerleşim yeri tehdit altında. Bunlar Çubukçu, Yaylıca köyleri ile merkeze bağlı Toygarlı beldesi. Ekiplerimiz vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri aldı. Şu an bu yerleşim yerlerinin boşaltılması gündemde değil. Ekiplerimiz, köylülerin de desteğiyle yangının ilerleme yönüne müdahale ediyor. Yangın şu ana kadar kontrol altına alınmış değil ama kısa sürede çabalarımız sonucunda kontrol altına almayı ümit ediyoruz."

-Üç noktada yeni yangın-

Harbi, merkeze bağlı Karlısu beldesinde üç noktada kasten çıkarılan yeni bir yangının başladığını söyledi. Bu yangına da müdahale edildiğini belirten Harbi, ekiplerin rüzgarın da etkisiyle şiddetini artıran yangınlar nedeniyle ikiye bölündüğünü kaydetti.

Muhabir: İsmihan Özgüven-Salim Taş / Anıl Bağrık

Yayıncı: Hande Cankar - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Samandağ Antakya Yaylıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title