Haberler

Hatay'daki İzinsiz Gösteriler

Gezi Parkı odaklı gösteriler sırasında Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi Cömert'in, kafasına gaz fişeği isabet etmesi sonucu öldüğünün tespit edildiği bilgisine yer verilen iddianamede, gaz fişeğini attığı belirlenen polis memuru A.K'nın "olası kast ile öldürme" suçlamasıyla yargılanması istendi.

Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Cumhuriyet Savcısı Murat Üzüm tarafından hazırlanan iddianamede, Abdullah Cömert'in, kafasına gaz fişeği isabet etmesi sonucu öldüğünün tespit edildiği ve bu hususta herhangi bir şüphenin bulunmadığı kaydedildi.

Söz konusu gaz fişeğinin atıldığı polis aracında gaz atıcısı olarak polis A.K'nın görev yaptığının belirlendiği ifade edilen iddianamede, şu bilgilere yer verildi:

"Adli Tıp Kurumu'nun raporunda gaz fişeğinin özellikleri ve menzili ile gaz fişeğinin atıldığı mesafe birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin gaz fişeğinin birilerine isabet etmesi halinde yaralayıcı veya öldürücü zarar vereceğini öngörmesine rağmen, kalabalığa doğru gaz fişeğini ateşleyerek olası kast ile maktulün ölümüne sebebiyet verdiği tespit edildi."

İddianamede, şüpheli A.K'nın Türk Ceza Kanunu'nun 81/1, 21/2 ve 53/1 maddeleri uyarınca cezalandırılması istendi.

Avukat Hatice Can ise yaptığı yazılı açıklamada, Abdullah Cömert'in tutuklu yargılanması gerektiğini öne sürerek, "Polisin tutuklanması için derhal dilekçemizi vereceğiz. Amirler için verilen takipsizlik kararlarına da itiraz edeceğiz" ifadelerini kullandı. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Cömert Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title