Haberler

Hatay'daki Fetö/pdy Soruşturması

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) soruşturmasına yönelik İskenderun'da bugüne kadar darbeye teşebbüs suçundan 23 askeri şahıs ile terör örgütüne üye olmadan 241 şüpheli hakkında tutuklama, 24 şüpheli hakkında...

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) soruşturmasına yönelik İskenderun'da bugüne kadar darbeye teşebbüs suçundan 23 askeri şahıs ile terör örgütüne üye olmadan 241 şüpheli hakkında tutuklama, 24 şüpheli hakkında yakalama ve 251 şüpheliyle ilgili olarak da adli kontrol kararı verildiğini belirtti.

Akın, İskenderun Adliye Sarayı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz tarihindeki darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalarla ilgili bilgi verdi.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında darbeye teşebbüs suçundan 23 askeri şahıs hakkında tutuklama, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan 241 şüpheli hakkında tutuklama, 24 şüpheli hakkında yakalama, 251 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirten Akın, 121 şüphelinin de ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını söyledi.

Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada da FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan 58 şüpheli hakkında tutuklama, 4 şüpheli hakkında yakalama, 127 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini ifade eden Akın, 9 şüphelinin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını kaydetti.

Erzin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, terör örgütüne üye olmak suçundan 23 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildiğini belirten Akın, 3 şüpheli hakkında yakalama, 23 şüpheli hakkında adli kontrol verildiğini, 28 kişinin ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını aktardı.

Akın, İskenderun, Dörtyol ve Erzin Cumhuriyet Başsavcılıklarınca bu suçlarla ilgili yürütülen soruşturma evraklarının gereğinin takdir ve ifası için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini kaydetti.

Toplantının ardından Akın, basın mensuplarıyla adliye sarayında kurulan Medya İletişim Bürosunu gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İskenderun Dörtyol Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title