Haberler

Hatay'da Yaz Kuran Kursları Devam Ediyor

Hassa ilçesinde bir cami görevlisi, yaz Kur'an kursuna gelen çocuklara kutsal toprak ve Kabe sevgisi kazandırmak amacıyla uygulamalı eğitim veriyor.

Hassa ilçesinde bir cami görevlisi, yaz Kur'an kursuna gelen çocuklara kutsal toprak ve Kabe sevgisi kazandırmak amacıyla uygulamalı eğitim veriyor.

Çocuklar, okulların tatil olmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde her yaz açılan yaz Kur'an Kursuna yoğun ilgi gösteriyor.

İlçe merkezindeki Fatih Cami İmam Hatibi Mehmet Emin Temizkan, çocuklara kutsal toprak ve Kabe sevgisini aşılamak istediklerini söyledi.

Kendi imkanlarıyla satın aldığı kabe maketini çocukların daha çok ilgisini çektiğini aktaran Temizkan, "2015 yılında Afyonkarahisar'a hac seminerine gitmiştim. Orada bu maketlerden gördüm. O an bunun eksikliğini hissettim. Bende bu bizim camimizde niye yok diye düşündüm ve ebat olarak daha büyüğünü satın almaya karar verdim." dedi.

Camide yaklaşık 60 öğrenciye dini eğitimler verdiklerini ifade eden Temizkan, "Kabe maketi sayesinde çocuklarımız hem kutsal topraklara olan sevgileri artıyor, hemde hac ve umre vazifelerinin nasıl yapılacağını eğlenerek uygulamalı bir şekilde öğreniyorlar." diye konuştu.

Çocuklardan 11 yaşındaki Osman Tunç da, hocalarının aldığı maketle Kabeyi görmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Hassa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title