Haberler

Hatay'da Toplu Açılış Töreni ve İftar Programı

Başbakan Binali Yıldırım, "Sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım, "Sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz normale dönüyor, İsrail ile ilişkilerimiz normale dönüyor. İnanıyorum ki Suriye'de de bu savaş bitecek, tekrar o güzel günlere geleceğiz. Irak'ta da Mısır'da da aynıları olacak. Çünkü bu coğrafya kardeşliğin, dostluğun, birliğin ve beraberliğin hakim olduğu coğrafyadır." dedi.

Yıldırım, Hatay'daki Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreni ve iftar programında, AK Partinin siyaset anlayışının çok net olduğunu söyledi.

"Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyan bir iktidardır AK Parti. AK Parti hükümetlerinin tek ve önemli özelliği eser üretmek, her geçen gün vatandaşın hayatını daha da kolaylaştırmaktır." şeklinde konuşan Yıldırım, güven ve istikrar içinde Türkiye'nin gücüne güç kattıklarını vurguladı.

Hizmette hız kesmeyeceklerini belirten Yıldırım, her eser ve projenin, Türkiye'nin daha fazla büyümesi ve ilerlemesi anlamına geldiğini bildirdi.

Yıldırım, " Türkiye'nin ilerlemesi demek hem içeride hem dışarıda hem Suriye'de yaşayan kardeşlerimizin hem Irak'ta yaşayan kardeşlerimizin hem Filistin'de yaşayan kardeşlerimizin daha güvenli olması demek, daha huzur içinde yaşaması demektir. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesi, daha çok dara düşmüşlere el uzatılması demektir. Bugün bu iftar sofrasını Suriyeli kardeşleriyle beraber açan Hataylılar bir kez daha ne kadar insan sevgisiyle dolu olduğumuzu gösterdiniz, sizlerle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriyeli sığınmacılara da seslenen Yıldırım, "Bir ramazanı, Kadir Gecesi'ni, yurdunuzdan, evinizden uzakta kutluyorsunuz değerli Suriyeli kardeşlerim. Doğup büyüdüğünüz, hatıralarınızın olduğu bu topraklardan ayrı kaldınız. İnşallah gelecek ramazanlarda, gelecek bayramlarda bu sona erer, siz de sevdiklerinizle beraber olursunuz." diye konuştu.

"Bu kanı durdurmanın ağır sorumluluğunu taşıyorlar"

Terörün küresel bir tehdit olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sadece Türkiye'ye ait değil. Türkiye, milletinin birliğini, dirliğini, huzurunu, kardeşliğini korumak için canla başla, gece gündüz demeden terörle amansız bir mücadele veriyor. İki gün önce hain terör örgütleri yine yapacaklarını yaptı, İstanbul Havalimanı'nı kana buladı. Birçok günahsız insan, Türk, yabancı hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Bir kez daha görüldü ki terörün dini yok, milleti yok, kutsalı yok. Onlar öldürmeye ayarlanmış makineler, onların bir üst aklı var, onların efendileri var. Ama kim ne derse desin, bütün dünyaya buradan sesleniyoruz, göz kırptığınız, sırtını sıvazladığınız o ölüm makineleri gün gelecek sizi de yok edecek.

Onun için gün bu gündür, teröre karşı topyekün savaş günüdür. Bütün insanlık terör karşısında dimdik durursa, o zaman dünyada da istikrar, Türkiye'de de istikrar olur. İşte Suriye'de yaşananlar, milyonlarca insan evinden oldu, yarım milyon insan hayatını kaybetti. Ne kazandı? Kan, gözyaşı. Kazanan yok, onun için artık Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Yemen'de, dünyanın farklı bölgelerinde akan bu kan artık durmalıdır. Dünya, ileri gelen ülkeler, Avrupası, Amerikası, Rusyası, bugün bu kanı durdurmanın ağır sorumluluğunu taşımaktadır. Türkiye olarak bölgede savaşların durması, ayrılıkların, ayrışmaların ortadan kalkması için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz."

Terörle mücadeleyi "kutsal" olarak nitelendiren Yıldırım, bu kutsal mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dilerken, gazileri de şükranla andığını belirtti.

"Sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz"

"Dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız." dediklerini anımsatan Yıldırım, "Onun için sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz normale dönüyor, İsrail ile ilişkilerimiz normale dönüyor. İnanıyorum ki Suriye'de de bu savaş bitecek, tekrar o güzel günlere geleceğiz. Irak'ta da Mısır'da da aynıları olacak. Çünkü bu coğrafya kardeşliğin, dostluğun, birliğin ve beraberliğin hakim olduğu coğrafyadır." değerlendirmesinde bulundu.

Binali Yıldırım, Suriye'den gelenlere de seslenerek, yalnız olmadıklarını, Türkiye'nin 79 milyon vatandaşıyla yanlarında bulunduğunu söyledi.

Yıldırım, konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Suriye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title