Haberler

Suriye Sınırına Roketatara Dayanıklı Duvar Örülüyor

Güncelleme:

TSK, Hatay'da Suriye sınırına hendek kazıp duvar örüyor. 2.5 metre yüksekliğinde, 1 metre kalınlığındaki duvarın roketatara dahi dayanıklı olduğu belirtildi.

TSK, yasa dışı geçişlerin önüne geçmek ve kaçakçılığı önlemek için 3'üncü Hudut Taburu Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Yayladağı İlçesi'ne bağlı Güveççi, Görentaş, Uluyol ve Aşağıpulluyazı Mahallerinin Suriye sınırındaki noktalarına mayıs ayında hendek kazıp duvar örmeye başladı. Terör saldırılarının son günlerde artması üzerine çalışmalara hız verildi.



Şu ana kadar sınıra 2,5 kilometre uzunluğunda akordeon duvar örüldü. 2,5 metre yüksekliğinde, 1 metre kalınlığında ve üzeri tel örgülü olan duvarın roketatara dayanıklı olduğu belirtildi. Duvarın hemen arkasına ise 7 kilometre uzunluğunda, 4 metre derinliğinde hendek kazıldı.



KAMERALARLA İZLENECEK

Çalışmalar devam ederken, TSK bu önlemlerine ek olarak sınıra güvenlik kameraları yerleştirilecek. Belli noktalardaki kulelere yerleştirilecek olan kameralar 24 saat kayıt yapacak, Kameralar aynı zamanda gece görüşlü olacak. Bunların dışında askerler yine sınırda zırhlı araçlarla devriye gezecek.



Öte yandan hendek ve duvarın kaçakçılığa ağır darbe vurduğu belirtildi. Duvarın olmadığı bir noktadan Türkiye'ye geçmeye çalışan bir grup kaçakçının yanındaki hayvanlardan 2'sinin hendeğe düştüğü, kendilerinin de diğer hayvanlarla birlikte Suriye tarafına kaçtığı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yayladağı Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

FilozofMobil-ANDROID:

Atalarımız başkalarına set çektirirken şimdi başkaları bize set çektiriyor.Ne acı

14
3
yanıtYanıtla
...:

GEÇ BİLE KALINDI DAHA EVVEL YAPILMALIYDI. . . İNŞALLAH TÜM SINIR BÖYLE OLURDA DAĞ SIÇANLARI SINIRI GEÇEMEZ. . .

14
3
yanıtYanıtla
cancan:

akdenizle kara denizi birleştirin adıda doğu denizi olsun tüm suriyeleride ulkeden toplayın memleketine gönderin

10
1
yanıtYanıtla
Hasan Nibas:

Kum çuvalını doldurup üst üste koymuşlar. Hahahaha

3
3
yanıtYanıtla
qqq_cal:

Bence duvarın arkasındaki hendeklere su doldurulup timsah konulmalı, pkk geçemesin ordan. . !!

5
1
yanıtYanıtla
ssss:

komik. . . israilin yaptıgı duvarlara bakın anlarsınız. . . . yine birileri maşrapasını dolduruyor

5
1
yanıtYanıtla
vanlı laz:

İsrail bu konuda örnek alınmalı kekolar sınırı geçemesin yesinler birbirini

4
2
yanıtYanıtla
MÜHENDİS:

Allah aşkına bu nedir ya! Bu duvar sistemine gabion diyoruz. Ancak biz bu sistemi şev koruma ve dere ıslahında kullanıyoruz. Yani arkasında dayanağı olmalı yoksa bırakın roket atara dayanıklı olmayı kendi kendini bu şekilde taşıyamaz zamanla akmaya başlar. Çok yazık olmuş milli servet yine birilerine peşkeş mi çekilmiş diye düşündüm doğrusu.

5
0
yanıtYanıtla
SON:

NE DUVARI KARDEŞİM KAÇ YILDIR ELİNİ KOLUNU SALLAYAN GİRDİ. İÇERİYİ NASIL TEMİZLİCEKSİN. . .

4
0
yanıtYanıtla
...:

O duvar değildir. Akordiyon teli denir. Yani kum torbası. Ama dayanıklı sağlam buluş.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title