Haberler

Hatay'da St. Pierre Bayramı Etkinleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : St. Pierre Bayramı etkinleri Antakya Polifonik Korolar Derneği Başkanı Sezgin Suna'nın konuşması Koro'dan detaylar Hatay'da St. Pierre Bayramı etkinleri Batıayaz Ermeni Kilisesi'nde "Barış Ritüeli" adı altında müzik dinletisi sunuldu Hatay'da Hristiyan dünyası tarafından her yıl kutlanan St. Pierre Bayramı etkinlikleri kapsamında Batıayaz Ermeni Kilisesi'nde "Barış Ritüeli" gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

St. Pierre Bayramı etkinleri

Antakya Polifonik Korolar Derneği Başkanı Sezgin Suna'nın konuşması

Koro'dan detaylar Hatay'da St. Pierre Bayramı etkinleri

Batıayaz Ermeni Kilisesi'nde "Barış Ritüeli" adı altında müzik dinletisi sunuldu

Hatay'da Hristiyan dünyası tarafından her yıl kutlanan St. Pierre Bayramı etkinlikleri kapsamında Batıayaz Ermeni Kilisesi'nde "Barış Ritüeli" gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi ve Antakya Polifonik Korolar Derneği Başkanı Sezgin Suna, Samandağ ilçesine bağlı Batıayaz Mahallesi'ndeki kilisede düzenlenen etkinliğin açılışında, Antakya'da Türk Katolik Kilisesine 1976 yılında rahibe olarak atanan Barbara Kallasch'ın 1986 yılından bu yana düzenlediği etkinliğin üç yıldan bu yana Batıayaz'daki kilisede yapıldığını söyledi.

Daha önce tek sesli olarak gerçekleştirilen etkinliğin 1993 yılından bu yana kendisinin de koro şefi olarak katılımıyla çok sesli bir boyuta dönüştüğünü ifade eden Suna, etkinlikte, çocuk ve büyükler korosundan koristlerin seslendireceği şarkılarla barış mesajı vereceğini belirtti.

Yaklaşık bir saat süren etkinlikte, Türkçe ve Ermenice ilahi ve şarkılar seslendirildi.

Etkinliğe, Samandağ Kaymakamı Cavit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Samandağ Antakya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title