Haberler

Hatay'da "Kardeş Masallar" Etkinliği

Hayata Destek Evi tarafından Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle Kardeş Masallar etkinliği düzenlendi.

Hayata Destek Evi tarafından Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle Kardeş Masallar etkinliği düzenlendi.

Narlıca Mahallesi'nde bulunan Hayata Destek Evi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, proje sorumlusu Deniz Sarıklı Evren, çocuk dünyasının birbirine çok çabuk uyum sağlayacak bir yapıda olduğunu söyledi.

Dünya Çocuk Hakları Günü'nün 25. yılı olduğunu ifade eden Evren, "Kardeş Masallar projesiyle Suriyeli ve Türk çocukları bir araya getirip onların uyum sağlamasını amaçlıyoruz. Bunun da en iyi dili hikaye ve masal demekti. Onların ortak dili, ortak beden dili, ortak anlatımı var. Bu anlatımı çocuklar ile anlatabilmek bizim için önemli idi. 12 günlük atölye çalışması uyguluyoruz şimdi. Çocuklar her gün atölyeye geliyorlar, oyunlar öğreniyorlar. Daha sonra bu oyunlar üzerinden doğaçlama hikayeler, kendi masallarını anlatıyorlar. Ortaklaşa başka milletlerin, başka dillerin masallarını öğreniyorlar. ve bunlar onların ortaklaşmasını ve kaynaşmasını sağlıyor. Birbirlerine yakınlaşıyorlar. Çocuk dünyası bu anlamda birbirine çok çabuk uyum sağlayacak bir yapıdadır. İnsanları biraz daha birbirine yakınlaştıran onların dillerini biraz daha ortaklaştırmaya çalışan projedir" dedi.

Çocuklar ellerini boyayarak çocuk hakları ile ilgili dövizler hazırladı. Etkinlik palyaçoların gösterisi ile renklendi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çocuk Hakları Günü Narlıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title