Haberler

Hatay'da Kar Yağışı

Uzun süredir tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Hatay’da etkisini göstermeye başladı.

Uzun süredir tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Hatay'da etkisini göstermeye başladı. Hatay'ın yüksek kesimleri güne karla uyanırken, özellikle merkez ilçe Antakya ve Defne'nin yüksek kesimlerine de aralıklarla kar yağdı.

Tüm yurdu uzun süredir etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havadan Hatay'da nasibini aldı. Sabah saatlerinde Hatay'ın yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken, şehir merkezine de sabahın erken saatlerinde yılın ilk karı düştü. Yaklaşık yarım saat süren kar yağışı daha sonra yerini soğuk havaya bırakırken, Hataylılar hiç alışık olmadıkları eksi derecelerde günü geçirmeye çalışıyor.

Öte yandan, Hatay'ın rakımı en yüksek ilçeleri olan Belen, Yayladağı, Hassa ve Altınözü'nde kar yağışı etkili oluyor. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla ilçelerde sürerken özellikle Belen, Yayladağı ve Hassa'da kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşandığı bildirildi. Yayladağı-Antakya karayolunda devam eden kar yağışı sebebiyle ulaşım güçlükle sağlanırken, bölgede oluşan sis nedeniyle görüş mesafesi de 5 metreye kadar düştü. Diğer yandan, Hassa ilçesine bağlı mahallelerle de ulaşım güçlükle sağlanıyor. Trafik ekipleri Antakya-Yayladağı yolunda oluşan buzlanma nedeniyle zincirsiz geçişlere izin vermiyor. Oluşan yoğun sis nedeniyle de sürücülerin dikkatli olmaları isteniyor. Amanos dağı eteklerinde yer alan birçok mahalleyle ulaşımın kesilmemesi için karayolları ekiplerinin çalışmalara başladığı öğrenildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Hatay'da önümüzdeki 3 gün daha etkili olacak yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde ise yağmur şeklinde olması bekleniyor. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yayladağı Antakya Hassa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title