Haberler

Hatay'da İsg Kanunu Tanıtım Semineri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği semineri Hatay'da gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) semineri Hatay'da gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, seminerde yaptığı konuşmada, her şeyin insanların mutluluğu için olduğu dünyada, işçi sağlığının ve güvenliğinin de olmazsa olmazların başında geldiğini söyledi.

Olası iş kazalarının önlenmesi için başta iş verenler olmak üzere tüm çalışanların alınacak tedbirlere dikkat etmesi gerektiğini belirten Lekesiz, "İş dünyasında dünya standartları neyse ilimizin ve ülkemizin de bu standartlara ulaşması lazım. Gerek iş kazaları gerekse meslek hastalıkları önlenebilir durumlardır. O halde her şey insan içinse bu konuda alınacak tedbirlere başta iş verenlerimiz olmak üzere hepimizin riayet etmesi gerekmektedir" diye konuştu.

İSG Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin ise kazasız bir iş hayatını tahsis etmek için çalıştıklarını söyledi.

İş kazaları konusunda Türkiye'nin hiç iç açıcı bir durumda olmadığını belirten Çetin, kanunun getirdiği hükümlülüklerle bir farkındalık oluşturarak ölümlü iş kazalarını önleme hususunda hep beraber mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'deki 2010 yılı verilerinde 10 milyona yakın çalışanın olduğunu, günde 172 civarında da kaza yaşandığını ifade eden Çetin, 4'ünün ölümlü 6'sının ise çalışamaz duruma geldiğini, bunun temelindeyse eğitim eksikliği olduğunu açıkladı.

Çetin, bu durumun kanun zoruyla mümkün olmadığını, "iş dünyasındaki iş sağlığı güvenliğiyle ilgili iyileştirici önlemleri nasıl oluştururuz" algısı yaratarak gerekli önlemlerin alınmasıyla iş kazaların önüne geçilebileceğini kaydetti.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Bulanık da kanunun, kamu ve özel sektör ayrımını ortadan kaldıran, kuralcı yerine önleyici yaklaşımı esas alan bir yasa olduğunu ifade ederek, "Konuya dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve çalışan ile çalıştıranın hep birlikte gayret etmesiyle sağlıklı ve güvenli iş ortamını tesis etmek amacıyla düzenlenen seminerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İSG Uzmanı İlknur Çakar, katılımcılara kanun hakkında bilgi verdi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Celalettin Lekesiz Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title