Haberler

Hatay'da "Gadir Hum Bayramı" Etkinlikleri

Hazreti Muhammed'in hicretinin 10. yılında, veda haccı dönüşünde Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak bilinen "Gadir Hum Bayramı" Hatay'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Hazreti Muhammed'in hicretinin 10. yılında, veda haccı dönüşünde Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak bilinen "Gadir Hum Bayramı" Hatay'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından bir otelde 18. Uluslararası Hz. Ali, Gadir-i Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı düzenlendi. Etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, konferansta yaptığı konuşmada, Alevi'nin Sünni'yle, Türk'ün Arap'la, Kürt'le, Müslüman'ın Hristiyan'la, Yahudi'yle kucaklaştığı ve Hz. Ali'nin aşkında kardeş olduğu, velayet, hilafet ve imam günü olan Gadir-i Hum Bayramı'nın kutlu ve mutlu olmasını diledi.

Gadir meşalesini 2000 yılında Hatay'dan, Türkiye, Avrupa ve dünyaya taşımanın en derin sevinç, gurur ve heyecanı içerisinde olduğunu vurgulayan Yeral, "Bu kutsal yürüyüşte yanımızda olan, destek verenlere teşekkür ediyorum. Günümüzde ülkemizin her yanıyla dünyanın dört bir tarafında Gadir kutlamaları yapılmakta ve bunların hiçbirisi de valilik ya da hükümetin organize ve idaresi altında değildir. Hepsi de bizim gibi sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin sevk ve idaresindedir. Biz Aleviler, tarihte hiçbir zaman inanç ve dini törenlerimizi siyasi hükümetlerin emrine vermedik, vermeyeceğiz. Hükümetlerin, halkın dini bayramla inançlarını dizayn etme ve yön verme gibi görev ve yetkileri yoktur. " diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi

Yeral, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından darbe girişiminde bulunulduğunu anımsattı.

Yeral, "15 Temmuz'da çok çirkin bir darbe girişimi yaşadık. Aslında o bir darbeden çok ihanet, katliam ve ülkeyi bölme planıydı. Zira tarihte ilk kez halk, TBMM ve güvenlik güçleri, halkın silahıyla vuruldu. Biz bu ihaneti yapan teröristleri lanetle, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Allah bir daha bu ülkeye böyle kanlı, kapkara bir gece yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yeral, Suriye ile bir aile, iki devlet olunduğunu kaydetti.

Suriyedekilerin evlerinde güven ve huzur içerisinde yatana kadar süreci yakından takip edeceklerini ifade eden Yeral, Suriye'nin barış ve istikrarı için ellerini, gerekirse de başlarını taşın altına koymaya devam edeceklerini belirtti.

Etkinliğe, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, bazı siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yeral Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title