Haberler

Hatay'da "Gadir Hum Bayramı" Etkinlikleri

Güncelleme:

Hazreti Muhammed'in hicretinin 10. yılında, veda haccı dönüşünde Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak bilinen "Gadir Hum Bayramı" Hatay'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Hazreti Muhammed'in hicretinin 10. yılında, veda haccı dönüşünde Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak bilinen "Gadir Hum Bayramı" Hatay'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından Antakya Spor Salonu'nda 17'ncisi gerçekleştirilen "Hz. Ali Gadir Hum ve Kardeşlik Bayramı" etkinliği saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik, Şeyh Mennan Gündüz'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, etkinlikte yaptığı konuşmada, Alevi, Sünni, Türk, Arap, Ermeni, Müslüman, Hristiyan ile Yahudi'nin severek kucaklaştığı ve Hz. Ali'nin aşkıyla kaynaştığı gün olan Gadir Hum Bayramı'nın herkese kutlu ve mutlu olmasını diledi.

Yaşanan terör olaylarına ve İslam dünyasındaki gelişmelere değinen Yeral, şöyle devam etti: "Her gün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan onlarca asker, polis, vatandaş şehit düşerken biz buradan 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyemeyiz. Bu münasebetle başta ülkemiz olmak üzere Suriye, Irak, Bahreyn, Yemen, Lübnan, Arabistan ve Filistin'deki tüm şehitleri, rahmet ve minnetle anıyoruz. Rasulullah Efendimiz, 'Din kardeşlerinin derdiyle ilgilenmeyen, müslüman değildir' buyurmamış mıdır? Ülkemizde günde onlarca şehit düşerken, İslam dünyasında da kan gövdeyi götürürken 'Bize ne' tavrı takınmamız, bizim emdiğimiz süte de aile terbiyemize de aldığımız Ehl-i Beyt Alevi marifetine de terstir. Çünkü biz çirkin ve gizli hesaplar uğruna ülkemizin bölünmesine, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, kardeş savaşı çıkarılmasına kökten karşıyız."

Yeral, tüm dünyada kan ve gözyaşının yerine barış ve huzurun hakim olmasını istediklerini sözlerine ekledi.Açılış konuşmanın ardından etkinlikte, Alevi şeyhleri tarafından konferans verildi. Etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap, Mehmet Bekaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, milletvekilleri, milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Öte yandan etkinliğe katılan vatandaşlara Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından etli pilav dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yeral Politika Güncel Haberler

title