Haberler

Hatay'da Çarşıda Bayram Hareketliliği

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesi çarşıda hareketlilik yaşanıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesi çarşıda hareketlilik yaşanıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan yaklaşık 120 bin Suriyelinin de yaşadığı ilçede, halk arife günü dolayısıyla adeta çarşıya akın etti.

Ramazan Bayramı için alışveriş yapan Türk ve Suriyeli aileler, şeker ve tatlı gibi gıda maddeleri ile kıyafet ve ayakkabıların satıldığı iş yerlerinde yoğunluk oluşturdu.

Mesleklerini sığındıkları Reyhanlı'da yaşatan Suriyeli ustalar da ürettikleri yöresel tatlıları, bayram öncesi vatandaşların beğenisine sundu.

Halep kentinden 3 yıl önce gelen Ali Ahmet (22), AA muhabirine, bir bayramı daha vatanlarından ayrı geçirecek olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduğunu belirten Ahmet, "Şükürler olsun bir bayrama daha ulaştık, gönül isterdi ülkemizde olmak ama inşallah önümüzdeki yıllarda bunu yaşarız. Burada Ramazan Bayramı'nı 3. kez karşılıyoruz. Ülkemizdeki mutluluğu burada da yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ilçedeki berberlerde de bayram için tıraş olmak isteyenler yoğunluk oluşturdu.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Reyhanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title