Haberler

Hatay'da Ali İsmail Korkmaz Vakfı Açıldı

Gezi Parkı olaylarında Eskişehir’de hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın 21. doğum gününde kendi isminin yer aldığı Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) Hatay’da açıldı.

Gezi Parkı olaylarında Eskişehir'de hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın 21. doğum gününde kendi isminin yer aldığı Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) Hatay'da açıldı.

Antakya ilçesinde açılan Ali İsmail Korkmaz Vakfı'nda, Ali İsmail'in olay günü giydiği elbiselerden kişisel eşyalarına, okuduğu kitaplardan ziyaretlerde aldığı hediyelik eşyalara ve kendi adına oluşturulan kütüphane yer alıyor.

Oğlunun 21. yaş gününde yanında olmadığını ifade eden anne Emel Korkmaz, "Olmayan bir çocuğun doğum günü olur mu? Evet bu vakıfla birlikte olacak inşallah, ben buraya geldiğimde Ali'yi görüyorum. Çevremde sürekli gençler var. Her boş vaktimde buraya gelmek istiyorum, çünkü burada Ali gibi düşünen onu sahiplenen gençler var" dedi.

Kardeşinin adına parklar sokaklar yapıldığını ama o ismi en iyi bu vakfın temsil ettiğini belirten Gürkan Korkmaz ise, "Toplum yararına faaliyetler yapan üretken gençleri yanımızda görmek istedik. Vakfın çıkış amacı buydu. 6 bin kitaplık bir kütüphanemiz var zamanla projelerimiz de artacak. Ali İsmail olmadığı için doğum günleri hüzünlü geçiyor, aslında bugünlerde kendisi olsa çok mutlu olurduk ama olmadığı için hep üzüldüğümüz günler oluyor böyle özel günler. Zaten mutlu günlerimizde olmadığı için ayrı bir üzüyor bizi. Bayramlarda düğünlerde özel günlerde yokluğu çok hissediliyor" dedi.

ALİKEV açılışına Gezi olaylarında hayatlarını kaybeden Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın aileleri yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de katıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title