Haberler

Hatay'da Akkarınlı Ebabil Kuşu Tedavi Altına Alındı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesi kırsalında vatandaşlar tarafından bulunan akkarınlı ebabil kuşu Türkiye Tabiatını Koruma Derneği tarafında tedavi edilecek.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesi kırsalında vatandaşlar tarafından bulunan akkarınlı ebabil kuşu Türkiye Tabiatını Koruma Derneği tarafında tedavi edilecek.

Cintepe Mahallesi'nde ikamet eden Adem Askerden'in mahalle kırsalında bitkin halde bulduğu kuş,  Türkiye Tabiatını Koruma Derneği'ne tedavi amaçlı teslim etti.

Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kuşun veteriner hekimler tarafından tedavi altına alındığını söyledi.

Her hangi bir yaralanmanın olmadığı ebabil kuşunun artan sıcaklardan bitkin düştüğünü ve uçamaz hale geldiğini ifade eden Öğünç, "Köylüler tarafından bitkin bir halde bulunan ebabil kuşunu inşallah en yakın zamanda iyileşerek ait olduğu doğal ortamına sağlıklı bir halde bırakacağız" dedi.

Veteriner Hekim Cihan Parlar da kuşun önemli bir şeyi olmadığını, aşırı sıcaklardan ve vitaminsizlikten dolayı halsiz düştüğünü ve kısa zaman içerisinde vitamin takviyesi yapılarak eski sağlığına kavuşacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title