Haberler

Hatay'da 'Ak Partili Meclis Üyeleri Kadroyu Onaylamadı, Personel Maaş Alamadı'

Büyükşehir Yasası ile yeni kurulan Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne, kapatılan İl Özel İdaresi ve belde belediyelerinden Hatay Valiliği'nce tahsis edilen 1189 personele maaşları ödenemedi.

Büyükşehir Yasası ile yeni kurulan Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne, kapatılan İl Özel İdaresi ve belde belediyelerinden Hatay Valiliği'nce tahsis edilen 1189 personele maaşları ödenemedi. Belediyeden yapılan açıklamada, Ak Partili Belediye Meclis üyeleri tarafından söz konusu personelin kadro işlemlerinin ertelenmesi nedeniyle ödeme yapılamadığı bildirildi.

50'sinin Ak Partili, 25'inin CHP'li, 11'inin MHP'li ve 1'inin de Saadet Partili olan 87 kişilik Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi ilk meclis toplantısını 15 Nisan'da CHP'li Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın başkanlığında yaptı. Komisyonların belirlendiği toplantıda İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı kanun gereği norm kadroya ilişkin konunun görüşülmesi sırasında Ak Parti Grup Sözcüsü Şükrü Kudret Özbakış ve Mustafa Özpolat, Ak Parti grubu olarak norm kadronun yeni ihdas edilen Hukuk ve İçişleri Komisyonu'nda görüşülmesinin ardından mecliste oylanması yönünde görüş bildirdi. Yapılan oylama sonucunda Ak Partili üyelerin oylarıyla norm kadronun komisyonda görüşülmesine karar verdi. Kadroları onaylanmayan 1189 işçi bu ay maaş alamadı.

Maaşların ödenmemesi nedeniyle Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapılarak Ak Partili Belediye Meclisi üyelerinin hizmetlere engel olduğu öne sürüldü. Belediyeden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Bildiğiniz üzere Antakya Belediyesi, 30 Mart Seçimleri öncesi 22,5 kilometrekarelik alana ve 223 bin kişiye hizmet veriyordu. Antakya Belediyesi'nin verdiği bu hizmetlere karşılık yıllık bütçesi 134 milyon 188 bin TL idi. Ancak Hatay Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra hizmet verilen alan 5816 kilometrekareye nüfus 1 milyon 503 bin kişi oldu. Yükü artan Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne Hatay Valiliği tarafından görevlendirilen personel sayısı ise sadece 1189 kişi oldu. Bunun üzerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ihtiyaç duyulan personelin temini için harekete geçti. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne İçişleri Bakanlığı'nın tahsisi ettiği 3 bin 260 memur ve bin 630 işçi kadrosu için teklifte bulunuldu. Fakat Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu oluşturan AK Partililer teklifi kabul etmeyerek erteledi. Bu erteleme belde belediyelerinden Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne verilen işçilerin maaşlarını almasına da engel oldu. Erteleme nedeniyle belediyeye personel alınamadığı için hizmetler büyük ölçüde aksadı."

OLASI BİR YANGINA MÜDAHALE EDECEK PERSONEL YOK

Açıklamada Ak Partili üyelerin bütçeye de muhalefet ettiği belirterek şöyle dendi;

"Hazırdaki mevcut bütçe ile zorlukla ayakta duran Büyükşehir Belediyesi acele olarak yeni bir bütçe hazırlamak zorunda. Fakat bütçeyi hazırlayacak elemanlar işe alınarak yetkilendirilemediği için bu mümkün olmuyor. Belediyecilik hizmetlerinin tamamı personel üzerinden yapıldığı için bu hizmetler durmuş halde. Asıl tehlike ise Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen itfaiye ve kanalizasyon hizmetleri veren birimlerde. Bu birimlerde çalışan personel de Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi AK Partililerin kadro teklifini reddetmesi nedeniyle şu anda yetkisiz durumda. Yani şu anda Hatay'da olası bir yangına müdahale edecek personel bulunamıyor. Son süreçte dikkat çeken bir diğer konu ise; Valilik tarafından merkez ilçe Antakya Belediyesi'ne 50'den fazla mimar ve mühendis atanırken görev alanı yaklaşık 7 kat geniş olan Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne sadece 34 mimar ve mühendisin atanması. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde halka hizmet götürülmesini engelliyor." - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antakya Belediyesi İçişleri Bakanlığı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title