Haberler

Hatay'da Adli Yıl Törenle Başladı

Hatay’da adli yılın açılışı nedeniyle Antakya Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi.

Hatay'da adli yılın açılışı nedeniyle Antakya Atatürk Anıtı'nda çelenk koyma töreni düzenlendi.

Antakya Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Çatal ve Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bara Başkanı Ekrem Dönmez, yaptığı açıklamada, barışın egemen olması için hukukun da egemen olması gerektiğini belirtti.

Dünyadaki var olan savaş ortamının yanında adaletten bahsetmenin yanlış olacağını ifade eden Dönmez,"Bu yıl ki adli yıla bir sürü sorunla başlıyoruz. Savunma makamı olarak ifade etmek gerekirse saygının tamamen sıfırlandığı, savunmanın baskı altında olduğu bir adli yıla başlamış olduk. Bundan sonra ki süreç içerisinde bu işin bizim lehimize gidebilmesi için bu anlayışın değişmesi gerekiyor. Biz bu süreç içerisinde meslektaşlarımızla halkın avukatlığın yapmaya çalışacağız. Avukatlarımız görevlerini icra ederken adaletin oluşumunu, hukukun üstünlüğünü olan inançla yerine getirmeye çalışacaklar" dedi.

Tören, Dönmez'in açıklamasının ardından sona erdi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antakya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title