Haberler

Hatay'da 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat Gözaltına Alındı

Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Havalimanı'na Kayseri'den kalktığı düşünülen bir askeri kargo uçağının geldiğini ve içerisinde bulunan 6 askeri personelin gözaltına alındığını açıkladı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Havalimanı'na Kayseri'den kalktığı düşünülen bir askeri kargo uçağının geldiğini ve içerisinde bulunan 6 askeri personelin gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat gözaltına alındı.

Vali Ercan Topaca beraberinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras ve İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ'la birlikte Hatay Valiliği'nde il genelinde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. İl genelinde gece boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirten Vali Topaca, "Tatsız bir gece yaşadık, şehitlerimiz var, öncelikle onlara Allah'tan rahmet diliyorum, demokrasiye, ülkemizdeki kamu düzenine bir başkaldırı, isyan olayıyla karşılaşıldı. Allah'a şükür ülke genelinde kontrol hızla sağlanıyor, Hatay'da şunu söyleyebilirim, kentimize hakimiz, herhangi bir sorun yok" dedi.

ASKERİ KARGO UÇAĞI PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

Hatay'a gelen bir askeri kargo uçağının olduğunu belirten Vali Topaca, "İlimize inen bir askeri kargo uçağı havaalanımıza indi, onun 6 kişilik personeli gözaltına alınmış durumda. Çünkü izinsiz kalkış ve iniş teşebbüsü olmuştur. Dolayısıyla o uçağı yöneten personel onlarda şu anda gözaltında"diye konuştu.

Ayrıca Hatay'da 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat gözaltına alındı.

- Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hatay Havalimanı Ercan Topaca Hasan Polat Kayseri Güncel Haberler

title