Haberler

Hatay'da 2 Kardeş 2 Farklı Partiden Aday Oldu

Güncelleme:

Hatay'da 1 Kasım seçimleri için Bilgen Duman CHP'den milletvekili adayı olurken ağabeyi Bedi Duman HDP'den milletvekili adayı oldu.

Hatay'ın Defne ilçesi Harbiye Mahallesinde yaşayan Duman kardeşler, 1 Kasım'da yapılacak 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi için iki farklı partiden aday oldu. CHP Kadın Kolları Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan 32 yaşındaki Bilgen Duman CHP'den 9. sıra, ağabeyi Bedi Duman ise HDP'den 4. sıra milletvekili adayı oldu.

5 YILDIR CHP ANTAKYA KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞINI YÜRÜTÜYOR

İki farklı partiyi temsil eden iki kardeşten Bilgen Duman (32), yaptığı açıklamada, 5 yıldır CHP Antakya Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğünü Belirterek, 7 Haziran seçimlerinde başkanlık görevinden ayrılıp partisinin Hatay'daki 9. sıra milletvekili adayı olduğunu kaydetti. Duman, 1 Kasım'daki seçimlerde de yine partisinin milletvekili listesinde aynı sırada aday olarak yer aldığını belirtti.

"BU DURUM ÜLKENİN İHTİYACI OLAN KARDEŞLİK DUYGUSUNU ORTAYA KOYDU"

Duman, ağabeyinin de HDP'den 4. sıra milletvekili adayı olduğunu belirterek, "Bu durum ülkenin ihtiyacı olan kardeşlik duygusunu ortaya koyuyor. Farklı görüşlerde olmamıza rağmen birlikte kardeşçe, kardeşlik bağlarını koparmadan yaşamak, aslında Türkiye'de şu anda özlenen bir tablodur" dedi.

"KARDEŞİMİN GÖRÜŞÜNE SAYGI DUYUYORUM"

Hakların Demokratik Partisi'nden (HDP) aday olan Bedi Duman ise önceden CHP il sekreterliği görevi yaptığını, daha sonra HDP'ye geçtiğini belirterek, "Benim ideolojik görüşüme, HDP daha yakın. Kardeşimin tercihine de saygı duyuyorum. Demokratik tercihidir. Ben de şu anda bulunmak istediğim bir yerdeyim. Kardeşime başarılar diliyorum"diye konuştu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilgen Duman Harbiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (18)

...Mobil-ANDROID:

kardeş parti zaten no problem

23
15
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

caniniz cehenneme

17
14
yanıtYanıtla
Hatayyy:

Hatay türktür türk kalacak

8
5
yanıtYanıtla
kMobil-ANDROID:

nah adalet gerileme partisi oyum baristan yana hdp

10
2
yanıtYanıtla
öyleyse...:

chp adayına da oy yok

6
4
yanıtYanıtla
PARTİ:

AKPKK HDP CHP EŞİT MAKAM İKTİDAR HIRS DEMEKTİR. ONLARIN KARDEŞLİĞİ NASILDIR BİLİYOYORMUSUNU 3 TANE KARABAŞIN ÖNÜNE BİR PARÇA ET ATIN ONDAN SONRA GÖRÜN KARDEŞLİĞİ BİRBİRİLERİNİ NASIL PARÇALIYORLAR.

6
4
yanıtYanıtla
KRÜT:

pkk chpyede yayildi

5
5
yanıtYanıtla
HATAY -HARBİYE:

Bu ikili hatayın alevi nuseyri takımından beşir esedin mezhebinden bunlardan ülkeye hayır gelmez.

4
5
yanıtYanıtla
ali cihangirMobil-ANDROID:

ne farkeder ki zaten o 2 örgütte kardeş

6
2
yanıtYanıtla
alanyalı:

ne fark varki ha cehope ha hodepe ikiside kardeş zaten

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title