Haberler

Hatay Büyükşehir Belediyespor Tarih Yazdı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe ile karşı kaşıya gelen Hatay Büyükşehir Belediyespor, rakibini 60-55 yenerek tarihi bir başarıya imza attı ve kupayı müzesine götürdü.


2015-2016 Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ni ikinci sırada tamamlayarak büyük başarı elde eden ve oynadığı basketbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Hataylı basketbolcular, baştan sona üstün olduğu mücadelede lig ve kupa şampiyonu Fenerbahçe karşısında haklı bir galibiyet elde etti.

18 Ekim Salı günü Ankara Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye Paris, Snytsina, Hurst, Bahar ve Marina ilk beşiyle çıkan Hatay temsilcisi maça sert savunmayla başladı. Skor üretmekte zorlanan iki takımın mücadelesine sahne olan ilk çeyreği Hatay Büyükşehir Belediye spor 10-8 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de hızlı başlayan mavi-beyazlılar, set hücumlarında ürettiği sayılarla devreyi 1 sayı farkla önde tamamladı.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR:60-FENERBAHÇE:55

Karşılaşmanın ikinci yarısına maçın en değerli oyuncusu seçilen Snytsina'nın üst üste bulduğu sayılarla başlayan Hataylı basketbolcular, farkı giderek açtı ve çeyreği 42-34 önde tamamladı. Çekişmeli geçen maçın final çeyreğinde hata yapmayan Hatay Büyükşehir Belediye spor, maçı 60-55 kazanarak 24'üncü Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.
Türkiye kadın basketbolunun en büyük ve en anlamlı kupasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ellerinden alan Hatay'ın Melekleri'nin yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.

EN BÜYÜK KUPA HATAY'DA

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe karşısında üstün bir oyun sergileyerek kupayı müzesine götüren Hatay Büyükşehir Belediye spor'un antrenörü Ekin Baş, kendilerine her zaman destek olan ve güvenen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Kulüp Başkanı Serdar Güven'e teşekkürlerini iletti. Kazandıkları bu kupa ile tarih yazdıklarını da belirten Ekin Baş, en büyük kupayı Hatay'a getirdikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti.

BAŞKAN SAVAŞ: BU KUPA HATAYLI HEMŞEHRİLERİME ARMAĞAN OLSUN

Ekin Baş'ın ardından TRT Spor mikrofonları aracılığıyla sporseverlere seslenen HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da kadim ve serhat şehir Hatay'ın tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde oynadığını belirterek, "Bundan tam 7 yıl önce ektiğimiz tohumlar bugün yeşerdi. Bu sene elde ettiğimiz başarı sadece bununla sınırlı değil. Satranç takımımız da süper lig şampiyonu oldu. Bu takımlarımız Avrupa kupalarında Hatay'ı ve ülkemizi başarıyla temsil edecek. Kulüp bünyesinde faaliyet gösteren 22 spor branşı için çok güzel ve büyük bir tesis yaptık. İnşallah en kısa zamanda bu tesisin sayısını arttıracağız ve Türk sporunun hizmetine sunacağız. Spora, kültüre ve eğitime verdiğimiz desteklerin semeresini hem bireysel sporlardaki başarılarla hem de takım sporlarındaki başarılarla alıyoruz. Bu kupanın kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek kazanılan kupayı Hataylı hemşehrilerine armağan ettiğini belirtti.

BAKAN KILIÇ'TAN HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'A TEBRİK

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Hatay Büyükşehir Belediyespor'u sporseverlere heyecan verici bir karşılaşma izlettiğine vurgu yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,"24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası final mücadelesinde karşılaşan iki değerli kulübümüz Fenerbahçe ve Hatay Büyükşehir Belediyespor, sporseverlere heyecan verici bir karşılaşma yaşattı. Her iki takım da son dakikaya kadar ter dökerek başarılı bir mücadele örneği sergiledi. Rakibini 60-55 mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Hatay Büyükşehir Belediyespor'u tebrik ediyorum. Bu güzel basketbol akşamında fair play ruhuna uygun şekilde mücadele eden iki takımımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Büyükşehir Belediyespor Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title