Haberler

Hatay'a 1 Haftada 20 Top ve Havan Mermisi Düştü

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb ilçesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ordu güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalar sırasında Hatay'a son bir hafta içerisinde 20 top ve havan mermisi düştü.

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb ilçesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ordu güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalar sırasında Hatay'a son bir hafta içerisinde 20 top ve havan mermisi düştü.

Geçen 21 Mart'ta, Yayladağı Sınır Kapısı'nın karşısındaki Keseb Sınır Kapısı'nı ele geçirmek isteyen ÖSO ile rejim askerleri arasında şiddetli çatışma çıktı. Bu çatışma sonunda 23 Mart'ta ÖSO, Keseb Sınır Kapısı'nın kontrolünü ele geçirdi. ÖSO'nun daha sonra Beşar Esad'ın kontrolündeki Lazkiye'ye de ilerlemeye geçmesiyle ağır silahların kullanıldığı çatışmada sınıra yakın Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin Gözlekçi Köyü'nde bazı evlere kurşunlar isabet etti. Bunun dışında Yayladağı, Samandağ ve Reyhanlı ilçelerine Suriye tarafından ateşlenen 20 top ve havan mermisi düştü.

TOP ATIŞIYLA KARŞILIK VERİLDİ

Mermiler nedeniyle elektrik ve telefon hatları koparken, bazı binaların da camları kırıldı. Yetkililer, mermilerden dolayı herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığını belirtirken, mermilerin Türkiye tarafına düşmesinin hemen ardından angajman kuralları çerçevesinde sınırdaki topçu birliklerince Suriye'nin top atışına tutularak misliyle karşılık verildiği açıklandı.

FÜZE OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Öte yandan, 26 Mart'ta Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Yeşilova Mahallesi'ne 1 kilometre, Hacımürsel Köyü'ne 500 metre uzaklıktaki boş arazide meydana gelen patlama nedeniyle de incelemeler devam ediyor. Hatay Valiliği tarafından yapılan ilk açıklamada, patlamanın Suriye'den geldiği tahmin edilen 'top mermisinin' neden olduğu belirtilirken, sabah olay yerinde yapılan ilk incelemelerde yetkililer füze olabileceğini belirtmişti. Yetkililer, jandarmanın olay yerinden toplanan şarapnel parçaları ve delillerin halen incelendiğini, bu incelemenin sonunda patlamaya füzenin mi yoksa top mermisinin mi neden olduğunun ortaya çıkacağını belirtti. - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

yayladağı lazkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title