Haberler

Hatahet: "Ürdün Akabe ile İskenderun Limanı Arasındaki Taşımaların Bir An Önce Yapılmasını Ümit...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan detay Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet'den röp Ürdün Ulaştırma Bakanı Hatahet Hatay'da Hatahet: "Ürdün Akabe ile İskenderun Limanı arasındaki taşımaların bir an önce yapılmasını ümit ediyoruz" Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet, Ürdün Akabe ile İskenderun limanları arasındaki taşımaların bir an önce yapılmasını ümit ettiklerini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan detay

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet'den röp Ürdün Ulaştırma Bakanı Hatahet Hatay'da

Hatahet:

"Ürdün Akabe ile İskenderun Limanı arasındaki taşımaların bir an önce yapılmasını ümit ediyoruz"

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet, Ürdün Akabe ile İskenderun limanları arasındaki taşımaların bir an önce yapılmasını ümit ettiklerini belirtti.

Hatahet, Antakya'da bir otelde düzenlenen "Taşımacılık, İhracat ve Ürdün" konulu toplantıda, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye ve Ürdün arasındaki ihracat ve lojistik konularıyla ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile bugün görüşme yaptıklarını ifade eden Hatahet, şöyle konuştu:

"Suriye'deki olaylardan sonra Türkiye ile Ürdün arasındaki ihracatta ve taşıma sayılarında düşüş ve engellemeler olmuştur. Şu andaki Ürdün ve Türkiye lojistiğini, Ürdün üzerinden Körfez ve Balkan ülkelerine bağlamayı planlıyoruz. Bugün İskenderun Limanı'nı ziyaret ettik, yetkililerle görüştük. Görüşmelerimiz olumlu geçti. Ürdün Akabe ile İskenderun Limanı arasındaki taşımaların bir an önce yapılmasını ümit ediyoruz."

AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi de Hatahet'i farklı dillerin, dinlerin yaşandığı Hatay'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin 1947'de başladığını belirten Şanverdi, bugüne kadar çok sayıda anlaşma ve mutabakatın yapıldığını, Ürdün ile siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin çok iyi noktada bulunduğunu dile getirdi.

Hatay Ro-Ro Başkanı İbrahim Güler de kentten yapılan Ro-Ro seferleriyle ilgili bilgi verdi.

Suriye'deki olayların ardından bu ülke üzerinden taşımaların durması üzerine, kentten 55 nakliyecinin bir araya gelerek Hatay Ro-Ro'yu kurduğunu anlatan Güler, "2014'ten bu yana Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine yönelik taşımalarımızı gerçekleştiriyoruz. 2 yıldan bu yana Mısır'ın mevcut anlaşmayı feshetmesi, Suudi Arabistan'da vize konusunda yaşanan sıkıntılar bizleri başka çözümler bulmaya yöneltti. Bir yılır Ürdün ile görüşme halindeyiz. Bizlere yapıcı ve olumlu yaklaştılar." diye konuştu.

Güler, Ürdün'e 2011'de 14 binden fazla olan ihracat taşımasının, 2013'te 800 olarak gerçekleştiğini ve yüzde 94 azaldığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

İskenderun Türkiye Ürdün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title