Haberler

Hastayı Ambulansta Bırakıp Sokak Kavgası Yaptılar

Güncelleme:

Karabağlar'da kalp krizi geçiren hastayı ambulansta bırakıp market sahibi ile kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz'a ilk müdahaleyi yapıp ambulansa alan sağlık görevlileri ile şemsiyesine çarptıkları marketin sahibi Adem Bozkurt arasında yaşanan kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde sağlık görevlilerinin yollarına devam etmek yerine, ambulansı durdurup kendilerine tepki gösteren A.B. ile sokak ortasında kavga ettikleri belirlendi.

Görüntüleri inceleyen mahkeme, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' ve 'kamu görevi nedeniyle vücutta kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçundan tutukluanan Adem Bozkurt'u tahliye etti.

Bozkurt'un avukatı Eylem Yıldız, "Bilirkişinin görüntüleri incelemesi bittikten sonra, ambulans görevlileri hakkında dava açılması için suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Geçen 19 Mayıs'ta, Eskiçamlık semti 5003 Sokak üzerinde meydana gelen olayda, marketin hemen yanında kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz'a ilk müdahaleyi market sahibi Adem Bozkurt yaptı.

Vatandaşların ihbarı üzerine 35 ZT 112 plakalı ambulansla adrese gelen Karabağlar 25 No'lu Acil Yardım İstasyonu görevlileri, 45 yaşındaki Hüseyin Yavuz'a müdahale etti. Duran kalbi tekrar çalıştırılan hasta, sedyeyle ambulansa alınıp hastaneye götürülmek için yola çıkıldı. Araç geri manevra yaptığı sırada sokağın köşesinde bulunan marketin manav bölümünün şemsiye ve tentesine çarptı.

Bu yüzden çıkan tartışmada iddiaya göre küfür eden Adem Bozkurt ile sağlık çalışanları arasında kavga çıktı. Kavga sırasında Adem Bozkurt, iddiaya göre görevlilerden Korkmaz Hangün'ün burnunu, ambulansın da camını kırdı.

Duran kalbi tekrar çalıştırılan Yavuz ise götürüldüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis tarafından gözaltına alınan Adem Bozkurt, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI, TAHLİYE EDİLDİ

Hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan savcılık soruşturması devam eden Adem Bozkurt, 'Kamu görevi nedeniyle vücutta kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama suçundan 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle İzmir 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanmaya başlandı. Bozkurt'un ailesi ve avukatının girişimleriyle, olayın yaşandığı saatte marketin güvenlik kameralarının yanı sıra, başka bir işyerine ait kameranın da olayı kaydettiği ortaya çıkarıldı. Görüntülere göre, şemsiyeye ve tenteye çarpan ambulansın açık olan yoluna devam etmek yerine, görevlilerin aracı durdurup indikleri ve Bozkurt ile kavga ettikleri anlaşıldı. Bu görüntüleri inceleyen hakim, görgü tanıklarının da benzer şekilde ifade vermesi üzerine Adem Bozkurt'u tahliye etti.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Güvenlik kameralarının kaydettiği anlarla ilgili açıklama yapan Adem Bozkurt'un avukatı Eylem Yıldız şunları söyledi:

"Görüntülerin henüz bilirkişi incelemesi tamamlanmadı. Bizim gördüklerimize göre, ambulans görevlileri yollarına devam etmeyip, içeride hasta olduğu halde inerek sokak kavgası etmişler. Ambulans görevlileri bu durumu 'görevlinin burnunun kırıldığı' iddiasıyla savundular ama, iki görgü tanığı mahkemede bunun gerçek olmadığını açıkladı. Hatta görüntülerde görevlinin burnunu kıran yumruk darbesinin geldiği an bile var. Yani burada gerçeği saptırıyorlar. Bizler de onlar hakkında gerekli girişimlerde bulunacağız. Onlar hakkında dava açılması için suç duyurusunda bulunacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yavuz Eylem Yıldız Karabağlar İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title