Haberler

Hastaneler Birliğinin 3 Projesine Destek

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nin 3 projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında, "Bağımlılıkla Mücadele", "Sağlık Turizmi Merkezi İstanbul" ve "Yenilikçi İstanbul" başlıkları altında desteklenecek.

Birliğin yazılı açıklamasına göre, "Sancaktepe Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi / BADEM", programa başvuru yapan 134 projeden başarılı 31 proje arasına, "Bireye Özgü Ailesel Kanser Sendromlarını Taramaya Yönelik İleri Düzey Genetik Analiz Laboratuvarı Kurma Projesi / G-LAB" programa başvuru yapan 148 projeden başarılı 48 proje arasına girdi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de "Uluslararası Sağlık Turizmi Akreditasyonuna Yönelik Entegre Sağlık Hizmetleri ve Kurumsal Kapasite Geliştirme Projesi" ile hibe almaya hak kazanan 10 proje arasında yer aldı.

Projelerin toplam bütçesi yaklaşık 3,5 milyon lira olacak.

Projeler

Sağlık Bakanlığı'nın bağımlılıkla mücadele politikalarıyla eşgüdümlü olarak kurulacak olan Sancaktepe Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi, bu alanda Türkiye'nin ilk ayaktan tedavi merkezi olma özelliği taşıyor.

Sancaktepe Belediyesi'nin sağlayacağı alanda kurulacak olan BADEM ile bağımlılıkla mücadeleye yönelik önleyici tedavi hizmetleri geliştirilerek, ilçedeki madde bağımlısı veya risk altında bulunan çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin yaygın eğitim metotlarıyla rehabilitasyonlarının sağlanması, bu yolla bağımlılıktan kurtulması ve korunması amaçlanıyor.

"BADEMe BİR DANIŞ" platformu da bağımlılık konusunda bireylerin, uzman bir psikolog ile internet üzerinden iletişime geçmesini ve merkeze gelmeden destek almasını sağlayacak.

Sancaktepe Belediye Başkanlığı, Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği ile ortaklaşa yürütülecek proje kapsamında ilk aşamada 50 bin bireye ulaşılması hedefleniyor.

Uluslararası Sağlık Turizmi Akreditasyonuna Yönelik Entegre Sağlık Hizmetleri ve Kurumsal Kapasite Geliştirme Projesi ile entegre sağlık hizmet çeşitliliğinin geliştirilmesi, teknoloji odaklı hizmet erişilebilirliğinin yükseltilmesi ve bu yolla İstanbul'un uluslararası sağlık turizmi alanında küresel çekim merkezi haline gelmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ümraniye Belediyesi'nin paydaş olarak yer aldığı proje kapsamında, sağlık personeline verilecek eğitimler, yabancı hasta danışma ofisleri, 3 dilde yayın yapan internet sitesi ve mobil uygulamalar gibi çalışmalarla Sağlık Bakanlığı'nın stratejik planında da yer verildiği gibi yakın zamanda medikal turizm gelirlerinde artış bekleniyor.

Genel Sekreterlik ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa kuracağı Bireye Özgü Ailesel Kanser Sendromlarını Taramaya Yönelik İleri Düzey Genetik Analiz Laboratuvarı aracılığıyla kanser riski taşıyan bireyler çok önceden tespit edilerek kanserle mücadelede etkin bir yaklaşım ortaya konulacak.

Projenin temel amacı, sık görülen meme ve kolon kanserinde, ailesel kanser mutasyonlarının yeni nesil teknolojilerle taranması yoluyla genetik geçişli kanserleri tespit etmek ve kanser odaklı teşhis ve tedavi olanaklarının geliştirilmesine katkı sağlamak olarak belirlendi.

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Sancaktepe Ümraniye Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title