Haberler

Denizli ve Muğla'da Tele-Tıp Projesi Hayata Geçirildi

Güncelleme:

Denizli ve Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucunda Tele-Tıp Projesi hayata geçirildi.

Denizli ve Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterleri tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda hastanelerdeki işlemlerin dijital ortama taşınmasının bir ayağı olan Tele-Tıp Projesi hayata geçirildi.

Projeyle Muğla Milas Devlet Hastanesi'nde çekilen MR ve tomografiler Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'nde çalışan radyologlar tarafından raporlanıp, aynı gün tekrar Milas Devlet Hastanesi'ne gönderiliyor. Projeyle birlikte Milas bölgesindeki hastaların mağduriyeti de giderilmiş oldu. Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Kasım Çetin, "Teletıp yıllardır tüm dünyada son yıllarda da ülkemizde gündemde olan bir olgu. Bu alanda yapılan birçok güzel uygulama mevcut. Son yıllarda data aktarım hızlarındaki iyileşmelerin yanı sıra yatırım maliyetleri de oldukça azalmış teletıp uygulamalarının önü daha da açılmıştır.Artık kurumsal bazdaki uygulamaların yanı sıra birçok teletıp uygulaması evlerde kişisel kullanıma sunulmuştur. Yakın gelecekte kamu hastanelerinin de vatandaşlarımıza tele evde bakım hizmeti sunmaya başlayacağını da düşünüyorum. Bu alandaki çalışmaların sağlığı ve teknolojiyi bilen, hayalleri olan sağlık idarecileri ile ivme kazanacağını düşünüyorum" dedi.

Denizli ve Muğla arasında bu projenin Tele - Radyoloji ayağını oluşturduklarını kaydeden Çetin, "Kurmuş olduğumuz Tele - Radyoloji sistemiyle Muğla Milas Devlet Hastanesi'nde çekilen MR ve tomografiler 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde internet üzerinden Servergazi Devlet Hastanesi'ne geliyor. Günde ortalama 80 hasta ayda da ortalama 2 bin hastanın gelen görüntüleri radyoloji uzmanlarımız tarafından okunup aynı gün içerisinde raporlanıyor" dedi.

Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Dr. Gürbüz Akçay da Milas ve bölgesinde MR ve tomografi hizmeti veren kurum olmadığı için hastaların Muğla iline gitmek zorunda kaldığını söyledi. Akçay, "Bu yıl içinde Sağlık Bakanlığımızca bir Multislice Tomografi alındı. Bir hayırsever vatandaşımız da 1,5 tesla MR hibe etti. Bu cihaz parkurumuz hizmete başladığında Milas ve Bodrum bölgesinden yoğun hasta akışı başladı. İki radyolog olduğu için artan iş yükü nedeniyle raporlama süresi uzamıştı. Bunun üzerine Denizli Genel Sekreterimiz Dr. Kasım Çetin'e ortaklaşa tele-radyoloji projesi yapmayı teklif ettik. Projenin bilişim altyapısı Milas ve Servergazi Devlet Hastaneleri bilgi işlem personeli tarafından kuruldu. Yaklaşık 4 bin TL'lik yatırımla sistem çalışır hale geldi. Yaklaşık 1 aydır çalışan proje sonrası hastalarımızın sonuçlarını günlük olarak verebiliyoruz" şeklinde konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Servergazi Denizli Milas Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title