Haberler

Hastaneden 'Çözüm Odaklı' Yaklaşım

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hasta sevkine yönelik mazeret değil çözüm üretiyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hasta sevkine yönelik mazeret değil çözüm üretiyor. Bu kapsamda cihaz ve malzeme yönünden kendisini yenilemeye devam ediyor. Mantar zehirlenmesi nedeniyle hastaneye getirilen bir hasta, hastanede Hemo-Perfüzyon Cihazı bulunmadığı için sevk edilmişti. Durumdan haberdar olan hastane yöneticisi Dr. Ahmet Büber, bu cihazı temin etme yoluna gitti. Uz Dr. Ahmet Büber Satın Alma Birimine talimat vererek bu cihazın temin yoluna gitti .

Dr. Büber, "Hastanemizde malzeme ve cihaz eksikliklerimizin olmamasını istiyoruz. Bunları hekim arkadaşlarımın talepleri doğrultusunda temin ediyoruz. Artık hastalarımız il dışına gitmesin. Biz üniversite hastanesi olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Devamı olarak yeni birimler, yeni poliklinikler açıyor, yeni uygulamalar yapıyoruz. Yakın bir gelecekte Kütahya'da yapılmayan ameliyatların hepsi yapılabilecektir" dedi.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Dr.Mithat Ekici, "Kütahya Halkı adına duyarlı yaklaşımlarından dolayı Hastane yöneticisi Uz. Dr. Ahmet Büber'e teşekkür ediyorum. Hastane yöneticilerinin bu duyarlı yaklaşımı sayesinde bu tür sevklerin azalacağını umut ediyoruz. Bizler sorun değil çözüm üretmek için görev yapıyoruz. Halkımızın sağlık sorunlarına yerinde çözümler üretmek, sağlık hizmetlerine erişimi artırmak istiyoruz. Hali hazırda sunulan hizmetlerin kalitesini artırırken, yeni sağlık hizmetlerini de hayata geçirmek için çalışıyoruz. İlimizi sağlık üssüne dönüştürmek, kendi vatandaşlarımızın yanı sıra çevre illere de hizmet sunabilir hale gelmek istiyoruz.Hali hazırda çalışmalara hızla devam edilmesine karşın bazı eksikliklerinin olduğunu, bu nedenle nadir de olsa sevkler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Hiç mi hasta sevk etmiyoruz. Elbette sevkimiz var ve yarında olacak. Ama imkanlar ölçüsünde biz bu sevkleri azaltacağız. Hastane yöneticilerimin bu cihaz eksikliğinden haberdar olup, hemen harekete geçmesi beni mutlu etti, hepimiz çözüme odaklıyız. Çözüm üretme, sorun çözme isteği var. Mali kaynaklarımızda yerinde şükürler olsun. Halkımızın desteği ve anlayışı ile, onlarla el ele, gönül gönüle Kütahya Sağlığında çok şeyleri başaracağız.Kütahya Halkımıza bir uyarıda yaparak diyorum ki bilinmeyen ve emin olmadığınız mantarları yemeyin" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Evliya Çelebi Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title