Haberler

Hastanede 'Tatlı' Karşılama

Güncelleme:

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen hasta ve hasta yakınlarına, hastanenin ana kapısında "halka tatlı" ikram edildi.

Kutlu Doğum vesilesiyle binlerce hasta ve hasta yakınına ikram edilen tatlıları, hastane personelleri kendi aralarında para toplayarak organize etti. Haftanın ilk mesai gününde, binlerce giriş çıkışın olduğu Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliğine bağlı, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi "tatlı" bir uygulamaya imza attı.


Gelen hasta ve hasta yakınlarını kapıda tatlı ile karşılayan Araştırma hastanesi personellerinden Rukiye Güloğlu; Hz Muhammed'in (s.a.v) Kutlu Doğumu vesilesiyle içlerinde oluşan coşku ve mutluluğu hastanelerine gelen hasta ve hasta yakınları ile paylaşmak istediklerini için hastane çalışanları ile böyle bir organizasyona ihtiyaç duyduklarını belirtti. Öğle Arası Kutlu Doğum Programı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Konferans Salonun ise hastane çalışanlarına, hasta ve hasta yakınlarına yönelik düzenlenen program Hafız Yusuf Güloğlu'nun Kuran Kerim Tilavet'i ve ardından İmam İsmail Güloğlu tarafından Hz. Muhammed (S.A.V) anlatan kısa bir sohbet gerçekleştirildi. Programa Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Hikmet İyem ile birlikte birçok idareci katıldı.


"Bu memleketin hiçbir bireyi kendisini bu hastanede yabancı hissetmesin" diyen İyem, hasta ve çalışanlar arasında sağlıklı diyalogların oluşabilmesi için bu türden manevi programların çok önemli olduğuna değinerek, "Sağlıkta şiddetin önüne geçilmek isteniyorsa, Sağlık Çalışanları ve Hastalar birbirlerini iyi anlamaları sağlanmalıdır. Her fırsatta halk toplantıları düzenleyip sağlık çalışanı ve halk arasında köprüyü kuvvetlendirmeye çalışmamız bundan. Biz istiyoruz ki bu memleketin hiçbir bireyi kendisini bu hastane de yabancı hissetmesin." diye konuştu. Hastalar uygulamadan memnun Çocuğunu doktora getiren Fuat Bülbül; "Bu şekilde tatlıyla karşılanmayı başta anlamadık. Sorunca hastane personelinin kutlu doğum münasebetiyle yaptıkları etkinlik olduğunu söylediler. Hastanelerde İlk defa böyle bir uygulamayla karşılaşıyorum. Tatlıyı görmek kızımın çok hoşuna gitti. Allah düzenleyen herkesten razı olsun. Manevi çok güzel bir atmosferin için de bulduk kendimizi" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gazi Yaşargil Diyarbakır Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title