Haberler

Hastanede Çocuklara Özel Rehabilitasyon Ünitesi

Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi'nde çocuk rehabilitasyon ünitesi açıldı.

Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi'nde çocuk rehabilitasyon ünitesi açıldı. Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Hasan Rıza Aydın, çocuklarla erişkin hastalarla aynı ortamda tedavi görmesinin uygun olmadığı için, günde ortalama 25 çocuğun tedavi gördüğü üniteyi hizmete aldıklarını söyledi.

Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi'nde 25 gün önce başlatılan çocuk rehabilitasyon ünitesi 135 yatak kapasitesi ile günde 25 çocuğa hizmet veriyor. Daha önce yetişkin hastalarla aynı yerde rehabilitasyon tedavisi gören çocuklar yeni uygulama ile kendilerine özel hazırlanmış ünitede tedavi oluyor. Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzmanı Dr. Hasan Rıza Aydın, hastanenin bölge hastanesi konumunda olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Çocuklar; en kıymetli varlıklarımızdır. Yaptığımız değerlendirmede çocuklarla erişkin hastalarla aynı ortamda tedavi görmesinin uygun olamayacağı, çocukların psiko-sosyal gelişiminin olumsuz etkileneceği düşüncesi ile pediatrik rehabilitasyonun çocuk dünyasına hitap edecek donatılarla düzenlenmiş, ayrı bir alanda sağlık hizmeti sunulmasının daha yerinde olacağını düşündük. Bu kapsamda çocuklara hitap eden donatılarla oluşturulmuş çocuk rehabilitasyon birimini oluşturduk."

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Rıza Aydın, çocuklar için en iyi öğrenmenin oyun olduğunu dile getirerek, "Rehabilitasyon da çocuğun katılımı çoğu zaman oyundaki görevini yerine getirmesi şeklindedir. Sağlık tesisimizde çocuk rehabilitasyon alanında şuan itibari ile kronik nörolojik hastalıklar ve ortopedik rahatsızlıklarla ilgili rehabilitasyon hizmeti verilmektedir" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Rıza Aydın Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title