Haberler

Hastane Personeline "Cihaz Bakım, Onarım Eğitimi"

Yozgat merkez ve ilçelerdeki hastanelerde görev yapan klinik mühendislik birimi sorumluları ve biyomedikal depo taşınır kayıt kontrol yetkililerine yönelik cihaz bakım onarım eğitimi düzenlendi.

Yozgat merkez ve ilçelerdeki hastanelerde görev yapan klinik mühendislik birimi sorumluları ve biyomedikal depo taşınır kayıt kontrol yetkililerine yönelik cihaz bakım onarım eğitimi düzenlendi.

Biyomedikal mühendisi Kübra Yağmur, İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonundaki seminerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl hastanelerde düzenli olarak tıbbi cihazların kalibrasyon, bakım ve onarımının yapıldığını söyledi.

Kalibrasyonun hastanelerde kullanılan tıbbi cihazların doğru ölçmesini sağlama işlemi olduğunu ifade eden Yağmur, "Alınan bir kan örneğinde a hastanemizde kan düzeyindeki şeker ölçümü ile b hastanesindeki şeker ölçümü standart sapmalar göz önüne alınarak aynı veya eşdeğer olması gerekir. Bunun için de biyomedikal birimi olarak, hastanelerimizde gerekli kalibrasyon, bakım ve onarımı cihazlarımıza yapıp, kontrollerini sağlamak, kalite standartlarını uygulamak zorundayız. Yine düzenli bir biçimde eğitimlerimizi vererek bilgilerimizi güncelliyoruz." dedi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kurca da sağlık hizmetlerinin, dinamik ve canlı bir yapı olduğunu belirterek, "Sadece hasta muayenesi, tedavi ile görevlerimiz bitmiyor. Kullanıldığımız en ufak bir iğne ucunun bile etkinliğini takip etmek zorundayız. Hastanelerde olmazsa olmaz tıbbi cihazlarımız, laboratuvarlarımızda, yoğun bakım ünitelerinde, polikliniklerde, yataklı servislerde ve birçok yerde var. Ölçüm yapan cihazlarımızın kontrolleri sağlık hizmetlerinde olmazsa olmazlar arasındadır. Her hastanemizde klinik mühendislik birim sorumluları, biyomedikal depo taşınır kayıt kontrol yetkilileri bulunmakta ve düzenli olarak eğitim, toplantı yapmaktayız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Yozgat Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title