Haberler

Hastane Otoparkındaki Cinayet Davası

Aldattığını düşündüğü eşini Kanuni Sultan Süleyman Devlet Hastanesi'nin otoparkında bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen kişinin yargılanmasına başlandı.

Küçükçekmece'de, aldattığını düşündüğü eşini Kanuni Sultan Süleyman Devlet Hastanesi'nin otoparkında bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen kişinin yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Kaya ile Kaya'yı yumrukladığı iddia edilen tutuksuz sanık Musa Çörtlek ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Kaya, olaydan önce annesinin ve kardeşinin, eşinin eve arkadaşlarını getirdiğine dair kendisini uyardığını ancak bu sözlere inanmadığını söyledi.

Olay günü eşinin kızıyla hastaneden röntgen filmleri alacağını fakat daha sonra tek gideceğini ifade ettiğini anlatan Kaya, "Ben bu durumdan şüphelendim. İşten izin aldım ve arkadaşımın arabasını alarak, evin yakınlarında beklemeye başladım. Eşim, Musa Çörtlek'in arabasına binince ben de takip etmeye başladım. Arabayla önlerine geçtim, beni görünce kaçtılar. Telefonla Musa Çörtlek'i aradım, eşimi Halkalı Meydanı'na getirmesini söyledim. Eşimle meydanda buluştuktan sonra filmleri almak için hastaneye gittik. Film sonuçları temiz görünüyordu ve eve gitmek için arabaya bindik" diye konuştu.

Eşinin elinde telefon olduğunu gördüğünü ve arabada telefonu istediğini ifade eden Kaya, olayı şu şekilde anlattı:

"Bana telefonu vermedi, gideceğini söyledi. 'Sen adam değilsin' gibi sözler söyledi. Ben de pikniklerde lazım olduğu için arka koltuktaki bıçağı aldım ve korkutmak istedim. Ancak bana yine 'Sen adam değilsin, Musa seni öldürür' şeklinde sözler söyleyince bıçakla kendisine vurmaya başladım. Kendime geldiğimde kanı görünce hemen hastanenin acil servisine eşimi götürdüm. Karakola gideceğim sırada Musa Çörtlek ve bir arkadaşı geldi. Musa, bana vurunca bağırdım, ben bağırınca kaçtılar. Eğer eşimi öldürme niyetim olsaydı o gün onu ıssız bir yere götürür 'kayboldu' diyebilirdim. Bir anlık öfke ile bu olaylar gerçekleşti. Çok pişmanım. Musa Çörtlek'ten de bana vurduğu için şikayetçiyim."

Sanık Musa Çörtlek de savunmasında, maktul Nimet Kaya'nın kendisine mesaj attığını, bu sebeple hastaneye gittiğini ve Kaya'nın bıçaklandığını öğrendiğini aktardı.

Çörtlek, hastanede Murat Kaya ile karşılaştığını ve yumruk attığını dile getirerek, maktul Nimet Kaya ile aralarında duygusal bir yakınlığın olduğunu da söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Gökhan Sayın, esas hakkındaki mütalaasında, sanık Murat Kaya'nın haksız tahrik altında "eşini kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar, bir diğer sanık Musa Çörtlek'in de "kasten yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezalarına çarptırılmalarını talep etti.

Tarafların avukatları, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Mahkeme, taraf avukatlarına süre vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 31 Aralık 2014'te sanık Murat Kaya'nın eşi maktul Nimet Kaya ile aralarında duygusal ilişki bulunan bir diğer sanık Musa Çörtlek'i takip ettiği, daha sonrasında maktul ile sanık Kaya arasında tartışma çıktığı anlatılıyor.

Tartışma sonrasında sanık Murat Kaya'nın maktul Nimet Kaya'yı bıçakladığı kaydedilen iddianamede, bıçaklama olayından sonra hastaneye gelen sanıklardan Çörtlek'in Kaya'ya yumruk attığı, ayrıca maktulün 17 gün sonra hastanede hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İddianamede, sanık Murat Kaya'nın "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sanık Musa Çörtlek'in "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Küçükçekmece Murat Kaya Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title