Haberler

Hastane O İddiaları Yalanladı

Güncelleme:

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, hastane tomografi biriminde yaşanan sıkıntı iddialarını asılsız olarak cevapladı

Şanlıurfa'da 'Acil hastalar geri çevriliyor' şeklindeki haberler ve iddialar üzerine Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticiliği inceleme başlattığını duyurdu.

Konu ile ilgili Olarak Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Gülüm yaptığı açıklamasında, söz konusu iddiaların kaynağı olan tomografi servisinin 24 saat aralıksız çalıştığını söyledi.

Gülüm açıklamasında özellikle hastaların geri çevrilme veya başka hastanelere yönlendirme gibi olumsuzluklarla karşılaşmadığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı: "Acil serviste hizmet vermekte olan Tomografi cihazının arızalanması sonucunda Acil servise müracaat eden hastalarımızı polikliniklerin bulunduğu binadaki Tomografi cihazına yönlendirmek suretiyle vatandaşlarımızın hizmet almasını sağlamaktayız.

Acil servis ve polikliniklerimizden Tomografi çekimi için müracaat eden hiçbir hasta Tomografi hizmeti almadan hastanemizden ayrılmamış olup başka bir sağlık kuruluşuna yönlendirme, geri çevirme vs. gibi bir şey söz konusu değildir. Poliklinik binasında hizmet vermekte olan cihazın ısınması konusunda ise Tomografi cihazı 24 saat aralıksız olarak hiç dinlenmeden çalışan bir elektronik cihaz olması nedeniyle ve tüm elektronik cihazların aşırı kullanılmasından dolayı meydana gelen bir olaydır.

Hastanemizde iki adet Tomografi cihazı bulunması bölge halkı için büyük bir şanstır çünkü ülkemizde halen daha birçok devlet hastanesi bir adet Tomografi cihazı ile hizmet vermektedir.

Acil serviste bulunan Tomografi cihazının arızalı olması sebebiyle hastalarımızın mağduriyeti söz konusu olmamıştır. Tomografi cihazının onarımının hızlanması konusunda hastane idaresi olarak yetkili servis ile gerekli görüşmeler yapılmış olup Tomografi cihazımız en kısa zamanda vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecektir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Akif İnan Mehmet Gülüm Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title