Haberler

Hastane İnşaatı İşçileri Grevde

Samsun'un Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatında çalışan 30'a yakın işçi, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek grev yaptı.

Samsun'un Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatında çalışan 30'a yakın işçi, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek grev yaptı.

Yeni Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatında gergin anlar yaşadı. Bir firma tarafından yapılan hastane inşaatında çalışan ve bir taşeron firma ile çalıştıkları iddia edilen 30'a yakın işçi, paralarını alamadıkları için iş bıraktı. İşçilerin yaptıkları grevde zaman zaman gergin anların yaşanması üzerine inşaat alanına gelen emniyet görevlileri olaya müdahale etti. İnşa firması ile işçilerin görüşmesini sağlayan emniyet görevlileri ortamın sakinleşmesini sağladı.

Taşeron firmaya bağlı olarak hastane inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır maaş alamadıklarını iddia ettiler. İşçilerin kalfası olduğunu belirten Aydın Görgülü, "Yaklaşık 3 aydır maaş alamayan arkadaşlarımız var. Benim 4 bin lira, bazı arkadaşlarımızın 6 bin lira alacağı var. Biz taşeron firmaya bağlı çalışıyoruz. Kendi firmamız, yüklenici firmadan kendilerine ödenek gelmediğini, bundan dolayı ödeme yapamadıkları söylüyorlar. Yüklenici firma da ödediklerini söylüyor. Biz arada kalıyoruz" dedi.

Firma yetkilileri yaptığı açıklamada, Uzunlar inşaat olarak taşeron firmaya gerekli hak edişinin verildiğini belirterek, taşeron firmanın işçilere parasını ödemediğini, bundan kaynaklı kendilerinin de mağdur olduğunu belirttiler. Gerekli ödemeleri yaptıklarını belirten firma yetkilileri, taşeron firmanın bu konuda daha önce 2 defa uyarı aldığını da vurguladılar. Yetkililer, Uzunlar inşaat olarak 7 ayrı taşeron firma ile çalıştıklarını ve sadece buradaki taşeron firma böyle problemler yaşadıklarını, buna rağmen işçilerin mağdur olmaması için gerekli çalışmayı başlattıklarını ve işçilerin maaşlarının kendileri tarafından 2 gün içerisinde ödeneceğini belirttiler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title