Haberler

Hastane Duvarları Çocuklar İçin Boyandı

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisinin duvarları, hastaneye gelen çocuklara moral olması amacıyla çizgi film kahramanları ile boyandı.

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisinin duvarları, hastaneye gelen çocuklara moral olması amacıyla çizgi film kahramanları ile boyandı.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Habil Yücel, hastanenin Manisa'nın en büyük çocuk acil servisine sahip olduğunu belirterek serviste 7 gün 24 saat 3 pratisyen hekim ve 1 çocuk sağlığı uzmanının hizmet verdiğini kaydetti.

Yücel, "Ortalama 400-500 çocuk hastamız acilimize başvurmaktadır. Çocuk hastalar hastane ortamında gergin ve tedirgin olmaktadır. Bu tedirginlikleri gidermek adına duvarlarımızı çizgi film kahramanları ile süslemeye karar verdik." dedi.

Hastane personelinin bu görevde gönüllü olduklarını belirten Yücel, tüm duvarların çizgi film kahramanları ile süslendiğini kaydetti.

Hastane yönetimi tarafından başlatılan projeye gönüllü olarak katıldığını ifade eden Kadın Doğum Polikliniği Tıbbi Sekreteri Aygül Aydoğmuş, "Moda tasarımı okudum, 6 yıl eğitimini aldım. Bu projeyi kendi içimizden birinin yapmasının daha çok hoşumuza gideceği düşüncesi ile gönüllü oldum. Benim de hoşuma gidiyor." dedi.

Duvar boyamalarının çocukların da hoşuna gittiğini söyleyen Aydoğmuş, "Önümüzdeki günlerde çocuklarla birlikte boyama yapacağız. Boş bir duvar bıraktık, birlikte boyayacağız. Yönetimin böyle bir şey düşünmesine sevindik. Hastanın psikolojisi, hastaneye gelişi, gidişi, her şeyden önce burada rahat hissetmesi önemli. Çocukların evlerinde boyaları var ama gittikleri yerde de bunları görmesi daha mantıklı. Böyle bir projede seve seve yer alıyoruz, bizim de hoşumuza gitti." diye konuştu.

Boyama işini kendisi ve bir güvenlik görevlisi arkadaşının gönüllü olmasıyla iki kişi yaptıklarını belirten Aydoğmuş, "Mesai sonrasında işlerimizi bitirdiğimizde denk gelirse ikimiz birden, denk gelmezse teker teker çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Aydoğmuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title