Haberler

Hastalığını Unutmak İçin Açtığı İş Yerinde Kadınlara Umut Oldu

KEMAL KARADAĞ - MUHAMMED KAYGIN - Yakalandığı vitiligo hastalığını unutmak için açtığı iş yerinde 25 kadına ücretsiz kurs vererek örgü örmeyi öğreten 48 yaşındaki Berna Akıncı, sipariş alarak para kazanmaya başlayan kursiyerlerinin mutluluğunu paylaşıyor.

Akıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deriye renk veren hücrelerin hasar görmesiyle pigment üretilmemesi sonucu oluşan vitiligo hastalığına yakalandıktan sonra psikolojik açıdan zor günler geçirdiğini, hastalığını unutmak için 6 yıl önce ip satışı yaptığı iş yerini açtığını söyledi.

İş yerinde zamanla müşterilerine ücretsiz örgü kursu vermeye başladığını anlatan Akıncı, pek çok meslek grubundan kadınlarla geniş bir aile oluşturduklarını ifade etti.

İş yerinde iki grup halinde haftanın 3 günü gelen kadınların örgü örmeyi öğrendiğini söyleyen Akıncı, "Her şey müthiş ilerliyor. Bir yumak almak için iş yerime gelen ve tanıştıktan sonra buraya gelerek örgü örmeye başlayan kadınlar hem kendi ihtiyaçları için ilmek atıyor hem de bazıları bunu meslek haline getirip para kazanıyor. Buraya memuru, hemşiresi, polisi gelip hayatın yorgunluğunu unutmak için bir ilmek atıyor" dedi.

Hedeflerinin toplu siparişler almak olduğunu vurgulayan Akıncı, "alınan birer yumağın sevgiyle büyüdüğünü" belirtti.

Hedefleri yurt dışına açılmak

İş yerine gelen kadınların kimisinin çocuklarına bir şeyler ördüğünü kimisinin de örgü örmeyi zamanla meslek haline getirdiğini vurgulayan Akıncı, şöyle dedi:

"Şimdi öğrencilerim dışarıya siparişler alıp örgü örüyor. Kadınların evde durmasını değil hobi edinmesini istiyorum. Arkadaşlarımla şimdi hedefimiz yurt dışına açılmak. Bazı bağlantılar içerisindeyiz. Yurt dışında bağlantılarımızı kurup daha da büyüyeceğiz. Toplu siparişler almak istiyoruz. Ev kadını olup bunu meslek haline getirenler de var mesleği olup da kendi ihtiyaçlarını karşılayarak aile bütçesine katkı sağlamak isteyenler de var. Bir arkadaşımız yaptıklarını pazarda satıyor. Bir ilmekle başladı ve şimdi aile bütçesine katkı sağlıyor."

Akıncı, örgülerin örneklerinin ve tasarımlarının kendisine ait olduğunu belirtti.

Akıncı'nın iş yerinde her gün 3 saat örgü örüp arkadaşlarıyla muhabbet ettiğini anlatan iki çocuk annesi kuaför Nuran Kılcı, kızının da vitiligo hastası olduğunu aktardı. Kılcı, "Berna Hanım da vitiligo hastasıydı. Ortak noktamız buydu. Kızım dışarı çıkmıyordu. Kızımı buraya getirdim. Şimdi kızım kendine geldi, spora atıldı. Çocuğum burada kendini ifade etmeyi öğrendi. Buraya her fırsat bulduğumda geliyorum. Çünkü ben burada kızımı kazandım. Önceden örgü öremezdim. Şimdi bana siparişler geliyor" diye konuştu.

Ev hanımı üç çocuk annesi Çiğdem Uysal da örgü örerek terapi gördüklerini ve hayata pozitif bakmayı öğrendiklerini dile getirdi.

Akıncı'nın iş yerine 1 yıldır gelen ev kadını Merve Serdaroğlu Mert de siparişler aldığını anlattı.

İş yerine çocuğuyla geldiğini söyleyen Mert, "Ben daha çok bebek kazakları, hırkalar, battaniyeler ve şapkalar yapıyorum. Şimdi bunları satıp aile bütçeme katkı sağlıyorum. Ücretsiz olarak kurs görüyor, hayatı öğreniyoruz. Burada dertlerimizi unutuyoruz" sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title