Haberler

Hastalara Ahşap Boyama Kursu

Yozgat Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezine gelen hastalara ahşap boyama kursu veriliyor.

Yozgat Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezine gelen hastalara ahşap boyama kursu veriliyor.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği proje ile toplum ruh sağlığı merkezine gelen hastaların topluma kazandırılması için çalışma yapılıyor.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca, gazetecilere yaptığı açıklamada, İŞKUR'dan gelen usta öğreticilerinin hastalara ahşap boyama dersi verdiğini söyledi.

Hastaların hem ahşap boyama sanatını öğrendiklerini, hem de günlük yevmiye aldıklarını ifade eden Kurca, "İŞKUR ile ortaklaşa bir proje başlattık. İŞKUR'dan gelen usta öğreticiler, hastalara eğitim verip, el becerilerinin gelişmesini sağlamış oluyor. Projenin en güzel yanı da hastaların günlük yevmiye almaları. Böylelikle el becerilerinin gelişmesinin yanında, ürettikleri ürünle yevmiye alan hastalarının özgüvenlerini kazanmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Psikiyatri polikliniğine 2015 yılında 12 bin 28 kişinin başvuru yaptığını belirten Kurca, "Ruhsal hastalıkları toplumun bütününü ilgilendiren bir sorundur. Ruhsal hastalıklar sık görülür, toplumun her kesimini etkiler. Tedavi edilmezlerse kişisel, toplumsal ve maddi kayba neden olur. İŞKUR ile yaptığımız projede hastalarımız hem el becerileri sahibi olurken, günlük kazanç da sağlayarak öz güvenlerini kazanmış olacak. Topluma kazandırılmış bir birey olarak yaşamlarını daha kaliteli sürmüş olacaklardır. İlçelerimize, köylerimize giderek ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Hastalarımızı ev ortamında görüp, değerlendirme olanağı buluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title