Haberler

Hasta Yakınlarından Doktora Saldırı

Güncelleme:

Adana'da trafik kazasında yaralanan 74 yaşındaki Salih Tunç'un yakınları, acil serviste doktora saldırdı.

Yaralının 4 saat boyunca sevk edilmesini beklediklerini belirten hasta yakınları, görevli doktorun alaycı bir ifade kullanmasıyla ortamın gerildiğini öne sürdüler.

Olay, akşam saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Adana Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Yüreğir İlçesi'nin Solaklı Mevkii'nde oturan Salih Tunç, D-400 Karayolu'nda, Sabancı Merkez Camii'ne gitmek isterken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Ambulans ile Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tunç, acil serviste müdahaleye alındı. Hasta, Göğüs Cerrahi Uzmanı bulunmadığı için de başka bir hastaneye sevk edilmek istendi. Acil serviste gözlem odasına alınan Tunç, 4 saat boyunca ambulans bekledi.

Yaralıyı götürmek isteyen yakınları, sevk için ambulans gelmediğini öğrenip, doktor Tekin Müjde ile konuşmak için yanına gitti. Müjde'nin "Ambulans bekliyoruz, gelince göndereceğiz" demesi üzerine öfkeye kapılan hasta yakınları, doktora saldırdı. Hasta yakınları, üzerine yürüdükleri Tekin Müjde'yi tekme ve tokat vurarak darp etti. Araya giren özel güvenlik elemanları ve polis, hasta yakınlarını acil servisin dışına çıkarttı. Olayın büyümesi üzerine Adana Devlet Hastanesi'ne çok sayıda polis ekibi yönlendirildi.

Doktor Tekin Müjde'nin şikayetçi olduğu hasta yakınları polis ekiplerince gözaltına alındı. Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen Salih Tunç'un yakınları, "Yaralımız 4 saat boyunca acil serviste bekletildi. Doktora neden beklediğini sorduğumuzda, ambulans olmadığını söyleyip, bizlerle alay edercesine konuştu. Acımızın üzerine bu ifade bizi tahrik etti. İnsan hayatını kurtarmak için yemin etmiş olan biri böyle davranmamalı" dediler.

Sevk ambulansı olmadığı için uzun süre acil serviste bekletilen Salih Tunç, Yoğun Bakım Servisi'ne yatırılarak tedavi altına alındı. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Solaklı Yüreğir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title