Haberler

Hasta Yakınları Kadın Doktoru Darp Etti

Güncelleme:

Siirt Devlet Hastanesi'nde görevli kadın doktor, iki hasta yakını tarafından dövüldü. Doktorun iş arkadaşları olayı duyunca 1 saat iş bırakma eylemi yaptı.

Siirt Devlet Hastanesi'nde görevli kadın doktor, iki hasta yakını tarafından darp edildi. Sabah hastaneye gelerek durumu öğrenen sağlık çalışanları, bir saatlik iş bırakma eylemi yaparak, olayı protesto etti.

KADIN DOĞUMA GÖNDERDİ

Edinilen bilgilere göre olay Siirt Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. İddialara göre, hastanenin acil servisinde görevli Dr. Kübra Şeker, acil bir hastaya baktığı sırada hastaneye A.Y. adlı bir kadın getirildi. Şeker, A.Y. adlı hastayı kadın doğum servisine yönlendirdi.

DOKTORU DARP ETTİLER

Bunun üzerine sinirlenen yakınları H.Y. ve F.Y., hastalarına bakmadığı gerekçesiyle Şeker'i darp etti. Hastanenin güvenlik görevlilerinin devreye girmesiyle olay sona ererken, Şeker, söz konusu hasta yakınları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sabah hastaneye gelen ve olayı öğrenen sağlık çalışanları da söz konusu durumu, bir saatlik iş bırakma eylemi yaparak protesto etti.

"SALDIRILAR BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR"

Öte yandan, Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Siirt Şubesi öncülüğünde toplanan sendika üyeleri, son dönemde sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Hastane önünde yapılan açıklamada, sağlık çalışanları adına konuşan Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, meslektaşlarına yönelik son dönemlerde artan saldırılar nedeniyle endişeli olduklarını kaydetti.

"ÖZEL SUÇ TİPİ SAYILMALI"

Şırnak ve Diyarbakır'da sağlık çalışanlarının uğradığı saldırıları kınayan Eviz, "Siirt Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli hekim hasta yakınlarının fiziki saldırısına maruz kalmıştır. Sağlık Bakanlığı'nın samimiyetle değerlendirme yapması gerekmektedir. Defalarca yapılan uyarılara rağmen yetkililerin herhangi bir önlem almadığını, hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ceza kanununda özel bir suç tipi olarak tanınmalı ve caydırıcı cezai yaptırıma bağlanmalıdır. Şırnak'ta yaşanan çatışmalarda nöbetten evine giderken yaşamını yitiren Eyüp Ergin'e, iki gün önce Diyarbakır Kulp-Lice yolunda yol kesme eyleminde hayatını kaybeden doktor Abdullah Biroğul'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Mevcut şiddet olaylarının bir an önce son bulmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Şırnak Siirt Yerel Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (37)

antalyalı:

bu zamanda sağlıkçı olmak zor. insanada bakıyorsun hayvanada.

8
39
yanıtYanıtla
34HOBIT1907:

HAK EDIYORLARRR SONU NA KADARRR ARADA BIR DÖVECENN

26
10
yanıtYanıtla
budan:

şimdiye kadar doktora uzanan eller kırılsın diyordum torunumu doktora götürdüm götürmez olsaydım tıp okumuş bir insandan duyduklarımla şok oldum sağlık bakanlığı ne yapıyor onuda bilmiyoruz doktoru dövenleri artık kınamıyorum inanınki hepsi değil ama bazıları hak ediyor doktora uzanan eller artık kırılmasın dert görmesin

12
20
yanıtYanıtla
HAKAN:

TÜRKIYEDE DOKTORLAR ISINI YAPMIYOR COGU DALGA GECOYORLAR RESMEN HASTALARLA. DOGRU DÜRÜST KONTROL TEDAVI YOK BAKIYORLAR BIRAZ NEYIN VAR TAMAM YAZ RECETEYI GÖNDER GITSIN.SÜRKELI ILAC RECETE ILAC RECETE EZBERE BASKA BIDEY BILDIKLERI YOK.

10
20
yanıtYanıtla
milliyetçi:

Bence hak ediyorlar. Ben eşimi doktora götürdüğümde Dr,lar oturmuşlar gelen hastanın neyi var bir birleri ile iddiaya giriyorlar. Bunların dinleri imanları para.

14
7
yanıtYanıtla
...........:

KOLAYMI LAN DOKTOR OLMAK PABUCUMUN DİNGİLLERİ AZICIK CANINIZ SIKILDIMI DOKTORA HAKARET SİZİN HİÇ MEMUR YAKININIZ YOKMU ONA HAKARET EDİLSE NE YAPARSINIZ. SİZİN İLKOKULU BİTİRDİĞİNİZDEN BİLE ŞÜPHE EDİYORUM ÖNCE TAHSİLLİ OLUN MEDENİYET ÖĞRENİN ADAM OLUN DA GELİN.

8
9
yanıtYanıtla
Fero:

Şiddeti savunmak istemiyorum. Ama kimi doktorlar şiddet şiddet diye tahrik ediyor.

12
3
yanıtYanıtla
MUTLAK GERÇEKMobil-IOS:

Ben Siirt'ten geldim kısa bir süre önce zaten siirtteki doktorlar saat 10 gelip 11,5 de mesaiyi bitiren daha sonra 2 de mesaiye başlayıp 4 te bitiren tipler doğru dürüst çalışmayanların sonu bu

10
5
yanıtYanıtla
SEMMM:

yapılanlara son derece kızgınım. ama doktorlarda insanları çok azarlıyorlar. . hele birde üstü başı bakımlı değilse. . makyajsız falansa yüzüne bakmıyolar. yapmayanları tenziye ediyorum. ama köpek gibi ısırıyorlar insanları. sonuçta kimse keyif için hastaneye gitmez. . derdine derman aramaya gidiyorlar. . .

10
3
yanıtYanıtla
Ali:

şiddete hayır diyorum ama siirt devlet hastanesindeki doktorlarda hastalara insan muamelesi yapmıyorlar azcik bisey desek beyaz koda basıp yapmadığımiz şeyleri yaptı diyorlar sağlık bakanlığı desen hasta hakları adı altında hiçbirşey yapmıyorlar kimse kimseye şiddet uygulamasın ama herkeste doğru düzgün davransin

8
5
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title