Haberler

Hasta Yakınından Doktora Şiddet

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir kadın doktor, hasta yakını tarafından darbedildi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir kadın doktor, hasta yakını tarafından darbedildi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 gün önce Gemlik Devlet Hastanesi Acil Servisine şiddetli karın ağrısı şikayetiyle başvuran C.T'yi kadın doktor S.E. muayene etti.

EKG sonucunda hastanın kalp krizi geçirdiğinin anlaşılması üzerine, gerekli tıbbi işlemler yapıldı ve hasta 11 dakika içinde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Bu süre zarfında C.T'nin oğlu ve gelini, doktordan hasta babasına ağrı kesici vermesini talep etti. Ağrıyı kesecek bir işlem yapılmasının hasta için sakıncalı olduğunu belirten doktorun tavsiyelerine kulak asmayan hastanın gelini D.T, doktorun üzerine yürüyüp, göğsüne yumruk attı.

Bunun üzerine doktor S.E, hasta yakınından şikayetçi oldu.

"Sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, 7 gün 24 saat sağlık hizmeti veren bir sağlık çalışanına yönelik şiddeti kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın da belirttiği üzere hiçbir meslek, sağlık mesleği kadar zamansız, mekansız olamaz. Kimler, gecenin yarısında yaşlı hastasına eğilmiş terini silen hemşire, bir pazar şafağında doğurttuğu bebeği kucağına alan ebe, kendi nişan törenini bırakıp ambulans direksiyonuna geçen bir sürücü, kurşun sağanağı altında yaralı hastasının kanamasına müdahale eden bir hekimle kıyaslanabilir? Kim kendisine küfreden birine şifa sunma çabası gösterebilir? Sağlık mesleği dışında böyle bir meslek yoktur. Sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız."

Kaynak: AA / Güncel

Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title