Haberler

Hasta Refakatçi Kursuna Katılanlar Sertifikalarını Aldı

Güncelleme:

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Hasta ve Yaşlı Refakatçi' kursunu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Hasta ve Yaşlı Refakatçi' kursunu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Hasta ve Yaşlı Refakatçi Kursu' tamamlandı. Kursu katılan 50 kişi Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törende konuşan Gaziantep Vali Yardımcı Mehmet Taşdöğen, yaşlı nüfusun kaliteli bir hayat sürdürmesi için eğitim alan kursiyerlere büyük görevler düştüğünü ifade ederek, "Böyle önemli bir konuda proje üreterek hayata geçiren bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Projeye katılarak kursiyer olan ve eğitim alan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum ve sayılarının daha da artmasını temenni ediyorum" dedi.

Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ise ihtiyaçtan dolayı böyle bir projeyi başlattıklarını belirterek, "Yaşlı ve hasta bakımı konusunda ihtiyaç duyulan refakatçilerin yetiştirilmesi için böyle bir proje başlattık. Özellikle bazı hastalar vardır ki hastane kabul etmiyor ve artık yapıla bilecek hiçbir tedavisi yoktur. Hastanede yatırılamayan bu hasta eve götürülüyor ve evdekiler bu hastanın bakımını yeteri derecede yapamıyor. Hastaya bakmak gerçekten çok zordur ve hastayla hasta olunuyor. Dolayısıyla bu ihtiyaç tespit edildikten sonra bu projeyi düşünerek hayata geçirdik. 2 yıldır yürüttüğümüz bu projenin bugün başarıya ulaştığını söyleyebilirim. Bu projeye destek veren tüm paydaş kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Vali Taşdöğen, Sağlık Müdürü Prof Dr. Karakök ve diğer protokol üyelerine kursiyerlere sertifikalarını teslim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Valiliği Metin Karakök Şehitkamil Yerel Haberler

title