Haberler

Hasta ve Yaşlı Bakım Kursiyerleri Kahvaltıda Buluştu

Bartın Halk Eğitim Merkezi Yaşlı ve Hasta bakımı kursiyerleri özel bir kafede kahvaltıda buluştu.

Bartın Halk Eğitim Merkezi Yaşlı ve Hasta bakımı kursiyerleri özel bir kafede kahvaltıda buluştu.

Düzenlenen etkinliğe Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Milli eğitim şube müdürleri, Halk Eğitim Müdürü Tuncay Dolanbay katıldı. Gerçekleşen programda bir konuşma yapan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir Kursiyerlere 5 haftalık hastane stajında başarılar dileyerek, şunları söyledi; "Ülkemizde Yaşlı 65 ve daha yukarı yaş nüfus oranı 2013 yılında yüzde 7,7 iken nüfus projeksiyonlarına göre 2023 yılında yüzde 10,2, 2050 yılında yüzde 20,8, 2075 yılında ise yüzde 27,7'ye yükseleceği tahmin ediliyor. Son istatistikler de gösteriyor ki toplum ve devlet olarak yarınlara hazırlıklı olmalıyız. Halk Eğitim Müdürlüğümüz bu inanç ve sorumlulukla çalışıyor. Bugünkü heyecanınızı hiç yitirmeyin. Yaşlı ve hasta bakım mesleği, sevgi, anlayış, fedakarlık temeline dayalı özel bir meslek."

Daha sonra bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Dolanbay ise; "Bu etkinlik için kursiyerlerimize, Kurs Öğretim Görevlilerimize teşekkür ederim. Kurslarımızda Mesleki bilgi ve beceri kazandırmaya çalışırken aynı zamanda bu gibi etkinliklerle birbirleriyle kaynaşmasını istiyoruz. Yaşlı ve hasta bakım kursumuz staj eğitimleri ve kalitesiyle bu anlamda ülkemizin en iyisidir. Verdiği destekten dolayı Kamu Hastaneleri genel sekreterimiz Dr. Osman Açıkgöz'e teşekkür ederim" dedi.

Son olarak kursiyerler adına Konuşan Nuray Gemeç ise şunları söyledi: "Kendimi geliştirmek için kursa geldim. Salı günü hastane stajına başlayacağız. Hepimiz şimdiden heyecanlıyız. Bu kahvaltı arkadaşlığımızın bir göstergesi olsa gerek. Buradan büyüklerimize seslenmek istiyorum. Çoğu 65 yaş üstü yaşlı. Sahipsiz yaşlılarımız sevgi ve ilgiden yoksun olarak hayatlarına tek başlarına devam etmektedir. Bayramlara yakın televizyonlarda spot reklamlarda çocuklarını dört gözle bekleyen yaşlı anne ve babalar var. Bu gurup şanslı ama Sahipsiz yaşlılarımızın bekleyecek kimseleri yok. Yaşlılarımızın beslenme ve temizlik gibi konularda yaşlılarımızla ilgili projeler yapılması ve bu hastaların evlerde desteklenmesi gerekiyor." - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaşar Demir Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title