Haberler

Hasta Bebek, AFAD Ekiplerince Hastaneye Ulaştırıldı

Güncelleme:

Hasta bebek, AFAD ekiplerince hastaneye ulaştırıldı Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, kar nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan solunum hastası bebek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

İlçeye 22 kilometre uzaklıktaki Salcıoğlu köyünün imam hatibi Adem Saygı, solunum zorluğu çeken 2 aylık kızı Rabia'yı hastaneye ulaştırmak için İnebolu Kaymakamlığı'ndan yardım istedi.Köy yolunun yaklaşık 1 metre kar nedeniyle 10 gündür kapalı olması dolayısıyla devreye AFAD ekipleri girdi.

Paletli kar aracıyla köye ulaşan AFAD ve sağlık ekipleri Rabia bebeği ve ailesini alarak İnebolu Devlet Hastanesi'ne götürdü.Baba Adem Saygı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğin 4 gündür solunum zorluğu çektiğini belirterek, "Kızımın durumu dün kötüleşti. Nefes alıp vermekte zorlanmaya başladı. Köyün yolu kapalı olduğu için yardım istedim. Bu imkanı bize sunanlardan Allah razı olsun" dedi.Köy muhtarı İsa Kara da Rabia bebeğin yardımına yetişen ekiplere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title